"Gaziantep Etwinning Bölgesel Çalıştayı"

"Gaziantep Etwinning Bölgesel Çalıştayı"
eTwinning Türkiye Koordinatörü Döğer:- "Türkiye olarak 2009 yılında kullanılmaya başladığımız projede iyi gidiyoruz. Kullanıcı, öğretmen sayısı, sisteme giriş ve öğretmen yoğunluğu sayısı açısından birinci sıradayız"

GAZİANTEP (AA) - eTwinning Türkiye Koordinatörü Mehmet Fatih Döğer, 2009 yılında Türkiye'de kullanılmaya başlanan projede, kullanıcı, öğretmen sayısı, sisteme giriş ve öğretmen yoğunluğu sayısı açısından birinci sırada olduklarını bildirdi.

Döğer, bir otelde düzenlenen "Gaziantep eTwininig Bölgesel Çalıştayı"nın açılışındaki konuşmasında, dünyada 2005 yılında başlayan ve şu anda 42 ülkede uygulanan projeye Türkiye'nin 2009 yılında katılım gösterdiğini vurguladı.

Türkiye'nin proje'de olumlu yansımaları olduğunu aktaran Döğer, şöyle konuştu:

"Proje, Avrupa'daki ve Türkiye'nin farklı bölgelerindeki öğrencilerin birbirleriyle iletişim kurmalarını, birlikte proje geliştirmelerini sağlıyor. Öğretmenlerimiz açısından da derslerinde teknolojiyi kullanma imkanı sağlıyor. 81 ilde şu an itibariyle temsilciliklerimiz var. Amacımız öretmenlerin derslerde teknolojiyi ve diğer donanımları etkin şekilde kullanabilmeleri.Türkiye olarak 2009 yılında kullanılmaya başladığımız projede iyi gidiyoruz. Kullanıcı, öğretmen sayısı, sisteme giriş ve öğretmen yoğunluğu sayısı açısından birinci sıradayız."

Döğer, Gaziantep'te 2,5 gün sürecek etkinlik kapsamında da öğretmen eğitimi gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Eğitim Teknolojileri Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Hakan Bücük, Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanı Mehmet Rüşen ve İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Başaran'ın yanı sıra Gaziantep, Adana, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Mardin, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa'dan öğretmenlerin katıldığı çalıştay çeşitli oturumlarla devam etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.