Gaziantep Hayvanat Bahçesinde ziyaretçi yoğunluğu

Gaziantep Hayvanat Bahçesinde ziyaretçi yoğunluğu
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Özsöyler: - "Hava sıcaklıklarının artmasıyla hafta sonları binlerle telaffuz edilen ziyaretçi sayımız 10 binin üzerine çıktı"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Özsöyler, hava sıcaklıklarının artmasıyla hayvanat bahçesini hafta sonları ziyaret edenlerin sayısının 10 binin üstüne çıktığını belirtti.

Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep Hayvanat Bahçesinin açıldığından itibaren ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını ifade etti.

Son günlerde havaların ısınmasıyla ziyaretçi yoğunluğu yaşandığını dile getiren Özsöyler, "Hava sıcaklıklarının artmasıyla hafta sonları binlerle telaffuz edilen ziyaretçi sayımız 10 binin üzerine çıktı. Havalar böyle güzel giderse bir kaç hafta sonra bu rakam 15 binin de üzerine çıkar." dedi.

- "İnsanlar hayvanlarla iç içe vakit geçiriyor"

Gaziantep Hayvanat Bahçesinin benzerlerinden farklı özellikleri olduğunu ifade eden Özsöyler, şöyle konuştu:

"Hayvanat bahçelerinde insanlar genellikle hayvanlara uzaktan bakma imkanı bulur. Ama bizdeki durum farklı. Safari Parkımız aracılığıyla insanlar hayvanlarımızla iç içe vakit geçiriyor. Öte yandan ata binme alanlarımız mevcut. Burada çocuklar ata biniyor, farklı bölgelerde hayvanlara dokunabiliyor. Bu da çocukların farklı deneyimler yaşamasını sağlıyor."

Kentte yaklaşık 1 milyon metrekarelik alana kurulu olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, 300 türdeki 7 binden fazla hayvana ev sahipliği yapıyor. Gaziantep Hayvanat Bahçesi yüz ölçümü ve tür sayısı bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü sırada bulunuyor.

Gaziantep'in yanı sıra civar illerden de ziyaretçilerin geldiği hayvanat bahçesini geçen yıl yaklaşık 3 milyon kişi gezmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.