Gaziantep mutfağı, Dışişleri mensuplarının eşlerine tanıtıldı

Gaziantep mutfağı, Dışişleri mensuplarının eşlerine tanıtıldı
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin:- "Bizim madenimiz, petrolümüz, altınımız yok ama kültürel mirasımızda çok iddialıyız"

ANKARA (AA) - Zengin mutfağı UNESCO tarafından tescillenerek "Gastronomi Şehri" unvanına layık görülen Gaziantep'in lezzetleri, Dışişleri Bakanlığı mensuplarının eşlerine tanıtıldı.

Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneğince (DMEDD) Ankara Palas Konukevi'nde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun eşi ve DMEDD Onursal Başkanı Hülya Çavuşoğlu ile Dışişleri Bakanlığı mensuplarının eşlerinin katılımıyla gastronomi etkinliği düzenlendi.

Şahin, birbirinden eşsiz tatlara sahip Gaziantep mutfağını dünyaya tanıtmak için daha fazla çalışmaları gerektiğini belirterek, "İtalyanların, Fransızların, Çinlilerin, Meksikalıların, Rusların mutfağına 'durun bir dakika biz de varız' diyeceğiz." dedi.

Gaziantep mutfağının birçok ülkenin mutfağıyla yarışabileceğini dile getiren Şahin, "Bizim madenimiz, petrolümüz, altınımız yok ama kültürel mirasımızda çok iddalıyız." ifadesini kullandı.

Etkinlikte daha sonra Gaziantep mutfağının lezzetleri ustaların sunumuyla sergilendi.










Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.