Gaziantep'e "Hububat Emtia Merkezi" Kurulacak

Gaziantep'e "Hububat Emtia Merkezi" Kurulacak
GTB Başkanı Tiryakioğlu: -"Bölgenin tarımsal ürün işleme merkezi olan Gaziantep’te, 855 bin metrekare alan üzerinde hububat emtia merkezi kuruyoruz”

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, kurmayı planladıkları hububat emtia merkezi ile kenti cazibe ve üs merkezi haline getirmek istediklerini belirtti.

Tiryakioğlu, yazılı açıklamasında, dünya tarım pazarlarında söz sahibi olmak ve hedef pazarlarda kalıcılığı sağlamak amacıyla çeşitli meslek gruplarında yer alan üyelerine yönelik önemli projeler geliştirdiklerini, bunların en önemlilerinden birinin hububat emtia merkezi olduğunu ifade etti.

Gaziantep'in tarıma dayalı gıda sanayide Türkiye’nin başkenti olarak kabul edildiğine işaret eden Tiryakioğlu, şunları kaydetti:

"Bölgenin tarımsal ürün işleme merkezi olan Gaziantep’te, 855 bin metrekare alan üzerinde hububat emtia merkezi kuruyoruz. Emtia merkezinin yer sorununu çözdük, projelendirme aşamasında ise sona geldik. Yaklaşık 855 bin metrekare alan üzerinde inşa edeceğimiz emtia merkezinde 300 bin ton kapasiteli lisanslı depolarımız da yer alacak. Merkezde ayrıca üyelerimizin kullanımıma yönelik modern elektronik satış salonları, akredite laboratuvarlar ve ofisler bulunacak. Emtia merkezimizi 2 yıl gibi bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz."

Borsa Gaziantep Elektronik Ürün Senetleri Platformunun (ELÜS) çalışmalarına da değinen Tiryakioğlu, "Geçtiğimiz yıl içinde elektronik ortamda hizmet vermeye başlayan platformumuzda 2016 yılında toplam 150 bin ton ürün işlem gördü. Bu rakam 2017 yılı Mayıs itibariyle yaklaşık 570 bin tona ulaştı. ELÜS platformumuzda hedefimiz 1 milyon ton işlem hacmine ulaşmak” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.