Gaziantep'te Fetö'nün Emniyet Yapılanmasına İlişkin Dava

Gaziantep'te Fetö'nün Emniyet Yapılanmasına İlişkin Dava
Haklarında dava açılan 188 sanığın 111'inin tutukluluk halinin devamına karar verildi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet yapılanmasına ilişkin davada 111 sanığın tutukluluk halinin devam edilmesi kararlaştırıldı.

Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesinde pazartesi görülmeye başlanan duruşmada avukat savunmalarının tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Mahkeme Başkanı Ercan Kumhak, Adana'da FETÖ soruşturması kapsamında gizli tanık olarak beyanda bulunan "Pençe"nin sonraki duruşmada ifadesinin alınmasına, sanık Zeki Yılmaz'ın telefonu aldığı tarihten önce "ByLock" çıktığı yönünde ifade vermesi üzerine kendisine ait hattın ne zaman aktif edildiğinin GSM şirketine sorulmasına, başka dosyadan tutuklu bulunan Abdullah Gümüşoğlu'nun bu dosya için de tutuklanmasına, tutuklu 24 sanığın yurt dışı çıkış yasağıyla tahliyesine, 111 sanığın tutukluluk halinin devamına, konuttan ayrılmama yasağı olan sanıkların da adli kontrol hükümlerinin yurt dışı yasağı olarak değiştirilmesine karar verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.