Gaziantep'te Fetö/pdy Davası

Gaziantep'te Fetö/pdy Davası
KHK kapsamında kapatılan özel okulların yöneticisi 11 sanığın, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla yargılanmasına başlandı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kapatılan özel okulların yöneticisi 11 sanığın, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanmasına başlandı.

Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, biri kadın 7'si tutuklu 10 sanık hazır bulundu. Hatay'da tutuklu olan Yusuf G. ise Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Tutuklu sanık Halil K, vatan millet sevgisiyle yetiştiğini, terörle bir bağlantısının olmadığını, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullanmadığını savundu. Mahkeme başkanı Ercan Kumhak, MİT'ten gelen "ByLock" raporundaki iki ayrı telefon numarasının sanığa ait olduğunu teyit ettikten sonra kullanıp kullanmadığını sordu. Sanık Halil K, "Bu iddialara sadece gülerim." yanıtını verdi.

Sanık Halil K, evinde ele geçirilen iki adet bir doları da evinin kömür parasını dolar olarak ödedikten sonra kalan 8 doların 6'sını evine süt getiren sütçü Ramiz'e verdiğini, iki doların da evinde kaldığını öne sürdü.

Başkan Kumhak'ın, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra medyada çıkan haberlerden etkilenmedin mi, saklamaya nasıl cesaret ettin? Başka darbe teşebbüsünde delil olarak mı kullanacaktın?" sorusu üzerine sanık Halil K, "Bu dolarların bu kadar süre tutuklu kalmama sebep olacağını bilseydim, onları parçalardım, yerdim, yutardım." dedi.

Tutuklu sanık Mahmut İ, atılı suçlamaları kabul etmedi. Başkan Kumhak'ın sanığın Hidayet Karaca'nın tutuklanmasına yönelik tepkisiyle ilgili internetteki paylaşımlarını sorması üzerine, sanık Mahmut İ, hesabını kendisinin kullanmadığını, çocuğunun kullandığını belirtti.

Tutuklu sanık Erol G, Bank Asya'daki hesabıyla ilgili evi sattıktan sonra hırsızlara yönelik önlem amaçlı parasını yatırdığını, herhangi bir talimat almadığını, bir ay sonra da tekrar parasını bankadan çekerek ev aldığını, amacının destek olmadığını savundu.

Başkan Kumhak, babasının soyadını bırakıp, Fetullah Gülen'in soyadını alan ABD'de yaşayan Enes Kanter'e hayran olduğuna yönelik paylaşımlarını sorması üzerine sanık Erol G, milli duygularını okşadığı için basketbol oyuncusunu beğendiğini ifade etti. Sanık avukatı da Enes Kanter'in müvekkilinin paylaşımlarından sonra yani 15 Temmuz'dan sonra soyadını değiştirdiğini belirtti.

Hatay'dan SEGBİS'le bağlanan Yusuf C. de 7 yaşında babasını kaybettiğini, o günden bugüne hep çalıştığını, asla terörle bir bağının olmadığını, üniversiteden mezun olduktan sonra atanamadığı için özel okulda işe başladığını belirterek, "Okul müdürü, iş disiplinimi beğendiğini belirterek idarecilik teklif etti. Maaşının yüksek olması sebebiyle teklifi kabul ettim. Okulun cemaate yakın olduğunu biliyordum ancak terör eyleminde bulunacağını bilmiyordum." dedi.

Sanığın evindeki aramada ele geçirilen, örgüt lideri Fetullah Gülen'in yazdığı "Kırık testi" kitabını sorması üzerine, sanık Yusuf C, kitabı iş yerindeki masasında görünce evine getirdiğini ancak hiç okumadığını öne sürdü.

Sanık savunmalarının ardından avukatların dinlenmesiyle duruşmaya ara verildi.

Ardından Cumhuriyet Savcısı Berekat Aksoy, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu 3 sanığın adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasını, tutuklu sanıklardan Erol G, Eyup Y, Halil K, Mahmut İ. ve Yusuf C'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi, duruşma ertelendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.