Gaziantep'te ihracat arttı

Gaziantep'te ihracat arttı
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık:- "Şubatta yapılan ihracat yüzümüzü güldürdü ve 531 milyon 336 bin dolarlık ihracat yaptık. Mart ayında ise ihracatımızı 579 milyon 863 bin dolara yükselttik"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te mart ayı ihracatı 579 milyon 863 bin dolar olarak gerçekleşti.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, yazılı açıklamasında, bu yılı ihracatta beşincilikle kapatmayı amaçladıklarını belirterek, 2020 yılında Gaziantep’in ülke ekonomisinde ilk 4 ilden biri olmasına öncülük etmeyi planladıklarını bildirdi.

İhracatın ocak ayında beklentilerin altında gerçekleştiğini ifade eden Bartık, şunları kaydetti:

"Şubatta yapılan ihracat yüzümüzü güldürdü ve 531 milyon 336 bin dolarlık ihracat yaptık. Mart ayında ise ihracatımızı 579 milyon 863 bin dolara yükselttik. Geçen yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 499 milyon 344 bin dolarlık ihracat yapıldı. Bu rakam 2016’nın ilk çeyreğinde yüzde 2,61 artarak 1 milyar 538 milyon 409 bin dolara yükseldi. Türkiye ilk çeyrekte yüzde 3 kayıp yaşarken Gaziantep ilk 5 il içinde en fazla artış sağlayan il oldu. İlk 10 ilde ne yazık ki 5 ilimiz ilk çeyreği kayıpla kapadı. Arzumuz tüm illerde artış olması. Ancak bu şekilde kalkınma sağlanabilir. O nedenle Gaziantep bulunduğu konuma ve yaşananlara rağmen bunu başarabiliyorsa bu tüm ülkeye umut olacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.