Gaziantep'teki terör saldırısı

Gaziantep'teki terör saldırısı
AB Bakan Yardımcısı Şahin:- "Terör tüm dünyanın şehirlerini hedef alıyor, onun için oturup aklı başında, terörle mücadeleye yönelik yeni stratejiler geliştirilmesi gerekiyor"- "Kimi ülkelerin terörün arkasında durmaktan veya teröre sempati duymaktan geri

GAZİANTEP (AA) - AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin, "Terör tüm dünyanın şehirlerini hedef alıyor, onun için oturup aklı başında, terörle mücadeleye yönelik yeni stratejiler geliştirilmesi gerekiyor." dedi.

Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), İl Emniyet Müdürlüğü ve Vergi Dairesi arasındaki bölgedeki, patlamanın ardından olay yerine incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalar yapan Şahin, geçen hafta Brüksel’deki bir toplantıda, "Türkiye'nin sınırlarının aynı zamanda AB'nin doğu sınırı olduğunu, bu sınırları korumanın da Türkiye ile Avrupa'nın sorumluğunda bulunduğunu" söylediğini belirtti.

Terör örgütleriyle ortak mücadele yöntemleri geliştirmek gerektiğini vurgulayan Şahin, aynı toplantıda, "Gaziantep'in Ankara'nın veya Türkiye'nin herhangi bir şehrinin güvenli olmaması durumunda, Paris'in de Brüksel'in de Londra'nın da güvenli olamayacağını" aktardığını dile getirdi.

Şahin şöyle konuştu:

"Terör tüm dünyanın şehirlerini hedef alıyor onun için oturup aklı başında terörle mücadeleye yönelik yeni stratejiler geliştirilmesi gerekiyor. Kimi ülkelerin terörün arkasında durmaktan veya teröre sempati duymaktan geri durması lazım. Zaman zaman kimi örgütlerin içerisinde kimi ülkelerden insanlar görüyoruz. Hiçbir zaman İngiltere'ye karşı mücadele eden İrlanda Kurtuluş Örgütü'nün içerisinde herhangi bir Türk vatandaşını bulamazsınız. Avrupa'daki herhangi bir terör saldırısında bir Türk vatandaşını göremezsiniz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.