Gaziantep'ten Diyarbakır'daki çocuklara oyuncak yardımı

Gaziantep'ten Diyarbakır'daki çocuklara oyuncak yardımı
Anadolu Öğrenci Birliği Şubesince toplanan kırtasiye ve oyuncaklar, Diyarbakır'daki çocuklara gönderildi

GAZİANTEP (AA) - Anadolu Öğrenci Birliği Gaziantep Şubesince toplanan kırtasiye malzemeleri ve oyuncaklar, Diyarbakır'daki çocuklara gönderildi.

Anadolu Öğrenci Birliği öğrencileri adına Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfında düzenlenen programda konuşan Yunus Keklikçi, yürüttükleri "Çocuklar İçin El Ele" adlı projeye dikkati çekti.

Keklikçi, faaliyetlerini İyilikder ile birlikte yaptıklarını dile getirerek, derneğin destek verdiği bu projenin de ilk aşamasını tamamladığını söyledi.

Müslüman ülkelerde estirilmeye çalışılan "terör furyasının" kendilerini ümitsizliğe düşüremeyeceğini ifade eden Keklikçi, tam aksine kararlılıkla mücadeleye sevk ettiğini belirtti.

- "Çocukları terör mağduriyetinden kurtaran el olmak için mücadele edeceğiz"

Çocukların Allah'ın emaneti olduğunu anlatan Keklikçi, şunları kaydetti:

"Çocukların nasıl bir dünyada yaşayacağı bugünkü tutum ve davranışımıza, düşünce ve yaklaşımımıza bağlı. Dün bu çocuklara sahip çıkılmadığı için bugün onların elinde kalem yerine taş ve sopa bulunmaktadır. Çocukların elinde kalem yerine taş ve sopa olması anormal bir sürecin neticesidir. Bu yaptıklarımızdan mesul tutulduğumuz gibi, yapmaya muktedir olduğumuz halde yapmadıklarımızdan da sorumluyuz. Yapmaya muktedir olduğumuz bu faaliyetleri, merkezden genele yayılan bir anlayışla gerçekleştirmeye de gayret ediyoruz. Hazreti Ömer'in anlayışıyla, koşullar ne olursa olsun, imkanlar doğrultusunda, imanla çocuklara sahip çıkarak onları terör mağduriyetinden kurtaran el olmak için mücadele edeceğiz."

Konuşmanın ardından birlik üyesi öğrencilerin hazırladığı 20 bin lira değerindeki kırtasiye ürünleri ve oyuncakların yüklü bulunduğu kamyon, Diyarbakır'a gitmek üzere yola çıkarıldı.

Gaziantep'ten Diyarbakır'daki çocuklara oyuncak yardımı

Gaziantep'ten Diyarbakır'daki çocuklara oyuncak yardımı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.