Gazprom'dan Belarus'a dava

Gazprom'dan Belarus'a dava
Rus enerji şirketi, Belarus'taki kamu şirketlerinin doğalgaz borçlarını ödemediği gerekçesiyle Uluslararası Tahkim Mahkemesine başvurdu

MOSKOVA (AA) - Rusya’nın en büyük doğalgaz şirketi Gazprom'un, Belarus'taki kamu şirketlerinden tahsil edemediği doğalgaz borçları nedeniyle Uluslararası Tahkim Mahkemesi nezdinde dava açtığı bildirildi.

Rus haber ajansı Interfaks’ın Gazprom yetkililerine dayandırarak verdiği habere göre, Gazprom, Belarus’ta bulunan kamu şirketlerinin doğalgaz borçlarını ödemediği gerekçesiyle Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nde dava açtı.

Belarus Enerji Bakanı Vladimir Potupçik, daha önce yaptığı açıklamada, Belarus halkının enerji ve doğalgaz şirketlerine toplam 600 milyon dolarlık borcunun olduğunu belirtmişti.

Öte yandan, Belaruslu yetkililer, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle geçen aylarda Gazprom’dan doğalgaz indirimi talep etmiş, ancak bu talep reddedilmişti.

Gazprom daha önce de Ukraynalı enerji şirketi Naftogaz’a borçlarını ödemediği gerekçesiyle tahkim mahkemesinde 4,5 milyar dolarlık dava açmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.