Gazze-mısır Sınırında Güvenlik Önlemlerinin Artırılması

Gazze-mısır Sınırında Güvenlik Önlemlerinin Artırılması
Filistin Yasama Konseyi'nden bir heyet, Gazze Şeridi-Mısır sınırında güvenliğin artırılması için alınan önlemleri yerinde inceledi

GAZZE (AA) - Filistin Yasama Konseyi'nden bir heyetin, sınır güvenliğinin artırılması için alınan önlemleri incelemek üzere Gazze Şeridi-Mısır sınırını ziyaret ettiği bildirildi.

Heyet, Hamas ve Mısır arasındaki olumlu gelişmeler akabinde Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'nın kontrolündeki sınır bölgelerinde incelemelerde bulundu.

Bölgeyi gezen heyet, 12 kilometrelik hat boyunca tampon bölge oluşturulması için yapılan hazırlıklar hakkında bilgi aldı.

Heyete bilgi veren Gazze'deki İçişleri Bakanlığı Emniyet Şube Başkanı Tuğgeneral Tevfik Ebu Naim, "Tampon bölge için bölgeyi temizleme ile başlayan hazırlıkların ilk aşamasını bitirdik. Önümüzdeki günlerde sınır boyunca ışık sistemleri, gözetleme kuleleri ve kameralar kurulacak." dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın bir yandan dikenli teller örmeye başladığını kaydeden Ebu Naim, sınırın tampon bölgeye hazırlandığına dikkati çekti.

Heyette bulunan Yasama Konseyi Güvenlik Kurulu Başkanı İsmail el-Eşgar da sınırda emniyet ve istikrarın muhafazası için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Eşgar, Mısır yönetiminden Refah Sınır Kapısı'nı açmasını ve bir daha kapatmamasını talep etti.

Gazze Şeridi'ndeki İçişleri Bakanlığı, 28 Haziran'da Mısır sınırı boyunca 100 metre genişliğinde tampon bölgenin inşasına başladıklarını duyurmuştu.

Mısır yönetimi, Hamas ve Fetih hareketinden ihraç edilen Muhammed Dahlan arasında varılan üçlü mutabakat sonucunda 21 Haziran'da Gazze'ye akaryakıt sevkiyatına izin verilmişti.

Hamas heyeti, haziran ayı başlarında gerçekleştirdiği ve bir hafta süren Mısır ziyareti kapsamında üst düzey yetkililerle bir araya gelmişti. Hamas, görüşmeler neticesinde, Kahire yönetiminin, "Refah Sınır Kapısı'nın düzenli şekilde açılmasıyla Gazze Şeridi'ndeki sıkıntıların hafifletileceği ve ticari hareketin kolaylaşması için çift yönlü bir ticaret kapısının açılacağı" vaadinde bulunduğunu ifade etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.