Gazze Şeridi'nde içme suyu sıkıntısı

Gazze Şeridi'nde içme suyu sıkıntısı
Su İdaresi Başkanı Şanti: "İsrail yönetiminin sınır bölgelerinde kuyular kazmak suretiyle su çalması sonucu Gazze Şeridi'ndeki mevcut su sıkıntısı daha da artıyor"

GAZZE (AA) - İsrail yönetiminin Gazze Şeridi sınırında su kuyuları açması nedeniyle bölgedeki mevcut su sıkıntısının daha da arttığı bildirildi.

Gazze'deki Su İdaresi Başkanı Yasir eş-Şanti, düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki su durumunun kötüleştiğine dikkati çekerek, "İsrail yönetiminin sınır bölgelerinde kuyular kazmak suretiyle su çalması sonucu Gazze Şeridi'ndeki mevcut su sıkıntısı daha da artıyor." dedi.

Bölgedeki içme sularının yaklaşık yüzde 85'indeki klorür ve nitrat oranının Dünya Sağlık Örgütü standartlarının çok üstünde olduğunu kaydeden Şanti, bölgedeki altyapı ve su sistemlerinin yenilenmesi için İsrail ablukasının bir an önce kalkması gerektiğini vurguladı.

İsrail, Hamas'ın 2006 yılındaki seçimlerden başarıyla çıkmasının ardından, Gazze'ye abluka uygulamaya başlamış, 2007 yılı ortasından itibaren de ablukayı daha da şiddetli şekilde uygulamaya devam etmişti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.