Gazze'de "2. Kırmızı Halı İnsan Hakları Film Festivali"

Gazze'de "2. Kırmızı Halı İnsan Hakları Film Festivali"
Gazze'de yaşanan acıları sembolize etmesi için festival girişine "kırmızı halı" serildi

GAZZE (AA) - İsrail ablukası altındaki Gazze'de "Nefes almak istiyoruz" sloganıyla, insan hakları konulu "2. Kırmızı Halı Film Festivali" başladı.

Etkinliği organize eden Halil el-Muzeyyen, açılışta yaptığı konuşmada, festival salonunun girişine serilen kırmızı halının diğer uluslararası film festivallerinde serilen ihtişamlı halılardan farklı olduğunu, bu halının Gazze'de yaşanan acıları sembolize ettiğini söyledi.

Muzeyyen, abluka altında çeşitli saldırılara ve insani dramlara maruz kalan Gazze'nin, tüm bu şartlara rağmen hala kültürel ve sanatsal etkinliklere evsahipliği yapma gücüne sahip olduğuna dikkati çekerek, "Gazze, nefes almak istiyoruz sloganıyla, dünyaya nefes aldığını göstermek ve insani bir mesaj ulaştırmak istiyor. Yaşadığı ve yaşamakta olduğu bunca acının ardından nefes almak Gazze'nin en doğal hakkıdır." dedi.

Özelde Filistin ve genelde dünyadaki insan hakları konularının işleneceği festival kapsamında 12 film, 17 belgesel, 30 kısa film ile 7 çizgi film gösterilecek. Çeşitli etkinliklerin de yapılacağı festival 5 gün devam edecek.

Geçen yıl birincisi düzenlenen film festivalinin açılışı, İsrail’in Temmuz 2014’te Gazze'ye düzenlediği saldırıların ardından enkaza dönen Şucaiye Mahallesi'nde yapılmış, bölgede akan kanı temsil etmesi için yıkıntıların ortasına uzun bir kırmızı halı serilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.