Gazze'de görev yapan Amerikalı hemşire Filistinlileri anlattı: "Onlar kahraman"

Gazze Endonezya Hastanesinde İsrail saldırıları alttında görev yapan ABD'li hemşire Emily Callahan, Filistinli meslektaşları için "Onların hepsi kahraman" dedi

Gazze Endonezya Hastanesinde İsrail saldırıları alttında görev yapan ABD'li hemşire Emily Callahan yaşadıklarını CNN' de anlattı.

Sınır Tanımayan Doktorlar'a (MSF) bağlı olarak çalışan ABD'li hemşire Emily Callahan, Gazze'de 26 gün boyunca yaşadıklarını anlattı.

Endonezya Hastanesinde Filistinli personelin kendilerine yardımcı olduklarını anlatan Callahan, "Onlar olmasaydı açlıktan ve susuzluktan ölürdük." diye konuştu.

Callahan, Gazze'deki çocukların "yüzlerinde ve vücutlarında çok büyük yanıklar" olduğunu ve hastanelerin çok kalabalık olmasından dolayı çok hızlı bir şekilde taburcu edildiklerini kaydetti.

callahan.jpg

KALBİM GAZZE'DE

Callahan, Gazze'ye tekrar geri dönüp dönmeyeceği sorusu üzerine "Anında geri dönerim. Kesinlikle anında geri dönerim. Kalbim Gazze'de, hep Gazze'de kalacak." ifadesini kullandı.

'HAYATTA MISINIZ?'

Hastanedeki doktorlar ve hemşirelerle görüşüp görüşmediği sorusuna ise Callahan, "Her gün yatmadan önce sabah kalkınca onlara 'Hayatta mısın?' mesajı gönderiyorum." yanıtını verdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.