Gazze'deki Elektrik Krizi

Gazze'deki Elektrik Krizi
Hamas Sözcüsü Kasım:- "Mısır'ın, Gazze'deki halkımızın ihtiyaçlarına cevap vermesi, takdir ve teşekkür edilen bir adımdır. Mısır'ın Filistin halkının direnişine, adil taleplerine yönelik milli ve tarihi rolünün bir yansımasıdır"

GAZZE (AA) - Hamas, Gazze'deki tek elektrik santralinin çalışması için gerekli yakıtın Mısır'dan girmesinin, direnişin güçlenmesinde ve İsrail ablukasına karşı koymada önemli bir adım olduğunu belirtti.

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır yakıtının ülkeye girmesinin, Gazze'deki Filistin halkının direnişini güçlendireceğini kaydetti.

Kasım, "Mısır'ın, Gazze'deki halkımızın ihtiyaçlarına cevap vermesi, takdir ve teşekkür edilen bir adımdır. Mısır'ın Filistin halkının direnişine, adil taleplerine yönelik milli ve tarihi rolünün bir yansımasıdır." ifadesini kullandı.

Hamas'ın, İsrail ablukasına karşı mücadelede daha fazla adım atılmasını beklediğini aktaran Kasım, Mısır'ın bu alanda çok önemli bir role sahip olduğunu kaydetti.

Kasım, Hamas'ın, İsrail ablukasına karşı koymak ve ortadan kaldırmak için çalışmalarına ve farklı seviyelerde iletişim kurmaya devam edeceğini vurguladı.

Bugün, Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye akaryakıt sevkiyatı başlatıldığı, Gazze'de elektrik üretiminde kullanılmak üzere Refah Sınır Kapısı'ndan toplam bir milyon litre akaryakıt girişinin sağlanacağı aktarılmıştı.

Mısır yönetimi, ay başında Hamas yetkilileriyle Kahire'de yapılan görüşmelerde Gazze Şeridi'ne uygulanan ambargoyu hafifletme ve ticari geçişler için Mısır ile Gazze arasında bir sınır kapısı daha açma sözü vermişti.

- Gazze'deki elektrik krizi

Filistin yönetiminin yüksek vergi uygulaması nedeniyle Gazze'ye akaryakıt sevkiyatı kesilmiş, bu nedenle bölgedeki tek elektrik santralinde üretim nisan ayında durmuştu.

Gazze Şeridi'nin 450 megavat olan elektrik ihtiyacının 120 megavatını karşılayan İsrail yönetimi de son üç günde elektrik arzını 24 megavat düşürmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.