Gazze'deki Suikast

Gazze'deki Suikast
Filistinli gruplar, esir takasıyla serbest bırakılan Filistinli Fukaha'nın öldürülmesine tepki gösterdi

GAZZE (AA) - Filistinli gruplar, 2011 yılında imzalanan esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılan kişilerden biri olan Mazin Fukaha'nın Gazze'de evinin önünde suikast sonucu öldürülmesini kınadı.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, Fukaha'nın naaşının getirildiği Gazze'deki Eş-Şifa Hastanesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, eylemin tam teşekküllü bir suikast olduğunu ve bundan sadece İsrail'in istifade etiğini söyledi.

İslami Cihad Sözcüsü Davud Şihab, "Bu eylem, Filistin halkının güvenliğiyle oynama çalışmalarına karşı koymak için Filistin direnişi tarafından verilecek bir cevabı gerekli kılıyor." dedi. Şihab, suikastın tehlikeli mesajları bulunduğunu ve buna uygun bir şekilde karşılık verilmesi gerektiğini vurguladı.

Fetih Devrim Konseyi Üyesi Usame el-Kavasimi ise suikastı kınayarak, olayın aydınlatılmasını istedi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesinin askeri kanadı Şehit Ebu Ali Mustafa Tugaylarından yapılan açıklamada da Filistinli grupların suikasta sert bir şekilde cevap vermesi gerektiği üzerinde duruldu. Açıklamada, "Filistin halkına zarar vermeye yeltenen herkese ibret olması için İsrailli ajanlara gerekli cevap verilmelidir." ifadesi kullanıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.