Gazzeliler, Milli Sporcu Topçuoğlu'nu Unutmadı

Gazzeliler, Milli Sporcu Topçuoğlu'nu Unutmadı
Gazze'de düzenlenen tekvando turnuvasına Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden milli sporcu Topçuoğlu'nun adı verildi

GAZZE (AA) - Gazze'de düzenlenen tekvando turnuvasına Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden milli sporcu Çetin Topçuoğlu'nun adı verildi.

İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın sponsor olduğu turnuvaya 50 Filistinli çocuk katıldı.

Filistin Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Muhammed el-Amsi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından düzenlenen turnuvada 10-14 yaşlarında 50 çocuğun mücadele ettiğini söyledi.

İHH'nın sponsor olarak Filistin ve Türk halklarının arasındaki derin ilişkiye dikkati çektiğini belirten Amsi, "Abluka altındaki Gazze'de bu tür turnuvaların düzenlenmesi, Filistinlilerin yaşamı sevdiğinin göstergesidir" dedi.

Amsi, uluslararası yarışmalara katılarak Filistin'i temsil edecek sporcu bir neslin yetişmesi için bu tür aktivitelerin devam etmesini umduğunu dile getirdi.

İHH Gazze Temsilcisi Muhammed Kaya, "Turnuvaya Mavi Marmara şehitlerinden birinin adının verilmesi, Filistin halkının Türk şehitleri unutmadığının delilidir. Filistin halkına teşekkür ediyoruz. Onlara destek olmak ve yardım etmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.