Ulaş İnbaşı

Ulaş İnbaşı

Gece gündüz

Gece gündüz

Torku Konyaspor sezona Euroleauge’de final four hedefiyle başlayan Fenerbahçe’yi seyircisi önünde mağlup etti.

En sonda söyleyeceğimi en baştan söyleyeyim; geçen hafta izlediğim takımla Fenerbahçe karşısındaki takım arasında dağlar kadar fark vardı.

Royal Halı Gaziantep karşısında özellikle skor yakın gittiğinde bocalayan takım gitmiş, Fenerbahçe karşısında farkın açıldığı anlarda bile ne yapacağını bilen bir takım gelmişti.

İlk periyoda iyi başlamasa da ikinci periyotta buldukları dış sayılarla oyuna tutunan yeşil beyazlılar, oyunun çok fazla kopmasına izin vermedi.

Özellikle dış atıcılarıyla Fenerbahçe’yi bozan Konyaspor, farkın her açıldığında Tyrone, Tucker, Bremer üçlüsünden skor üretti.

Üçüncü periyoda Fenerbahçe hızlı girdi ve boyalı alandan sayılar üretti. Skor 52-42’ye geldikten sonra gecenin adamları Tucker ve Tyrone Fenerbahçe potasına arka arkaya 3’lükler gönderdi.

Bu dakikadan sonra pota altı savunmasını da sertleştiren yeşil-beyazlılar, Fenerbahçe’yi dış şuta zorlarken 15-3’lük bir seri yakaladı.

Maçın bitimine 7,5 dakika kala 55-57 öne geçen Torku Konyaspor, bu dakikadan sonra geri adım atmayarak galibiyeti istedi.

Karşılıklı basketlerle geçen son bölümde bu kez Bremer sahneye çıkarken, son 1,5 dakika geçmek bilmedi. Fenerbahçe maçın bitimine 12 saniye kala öne geçerken, hücumda topu Tucker’la buluşturan yeşil beyazlılar 1 saniye kala faul çizgisine geldi.

Tucker 3 faul atışının 2’sini sayıya çevirirken, son top Fenerbahçe’ye kaldı. Fenerbahçe 1 saniyede hücum edemezken, Torku Konyaspor hanesine ekstra bir galibiyet yazdırdı.

Bir hafta öncesinde Fenerbahçe’den fark yer denilen takım evinde Fenerbahçe’yi devirirken, 1 ve 2 numaralar maça damga vurdu.

Geçen hafta 10 top kaybı yapan oyun kurucular bu hafta toplam top kaybını 5’e indirirken, yapılan 22 asist Konyaspor’un oynaması gereken oyunu ortaya koydu.

Elleri titremeyen dış atıcılar Konyaspor’u galibiyete taşırken, 6 farklı isim skor üretti. Tyrone ve Tucker 19’ar sayıyla galibiyetin mimarları olurken, geçen haftaki kötü görüntüyü sildiler.

Torku Konyaspor, bu hafta ise olası rakiplerinden biriyle oynayacak. Daçka karşısında son saniyelerle galip gelen Uşak Sportif’i konuk edecek Torku Konyaspor, bu maçtan galibiyetle ayrılmalı ki Fenerbahçe’den alınan 2 puan anlam kazansın. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ulaş İnbaşı Arşivi
SON YAZILAR