İsmet Karababa

İsmet Karababa

Geçmiş Olsun

Geçmiş Olsun

Ligin bitimine 3 hafta kala matematiksel olarak olmasa bile büyük ölçüde ligde kalmayı başarmış durumdayız. Her zaman lige çıkışın ilk yılı takımlar adına hep zor sezonlar olduğundan bizim içinde bu sezonu kazasız atlatarak ligde kalmayı başarmamız gerekiyordu Şükürler olsun başardık.

            Yoğun,Yorucu,Heyecanlı,Stresli zaman,zaman endişeli geçen ligin son haftalarını hep ince hesap yaparak geçiren, gerilimi ve baskıyı yaşayan yönetimimiz, teknik kadromuz, futbolcularımız ile camiamız insanlarına öncelikle “Geçmiş Olsun” demek gerekir.

            Lige Fenerbahçe galibiyeti ile başlayıp 31. haftada ligin istikrarlı ve güçlü ekibi Akhisar Belediyespor’u 4-0 gibi farklı bir skor ile yenerek düşme potası ile arasındaki puan farkını 6’ya çıkartarak bitime üç hafta kala ligde kalmayı garantileyen ekibimiz kalan 3 maçında alabileceği kadar puan alarak ligi iyi bir yerde tamamlamayı amaçlayacaktır.

            Geceye damgasını vuran isim kaçırdığı,attıkları ile hiç kuşkusuz Gekas’tı,Geçen yıl can verip ligde kalışına büyük katkı verdiği Akhisar Belediyespor’u bu maçta çökerten adam olan Gekas’ı gecenin  yıldızı olarak parlatan adam ise hiç kuşkusuz yaptığı asistler ile Hleb’ten başkası değildi, buna orta sahanın mücadeleci gücünü yükselten adam olarak Mbamba’nın önemli katkısının olduğunu da söyleyebiliriz.

            Torku Konyaspor’un Gekas, Hleb, Djalma, Hasan Kabze’den oluşan kare ası gününde olduğu maçlarda her rakip için büyük tehlike var demektir.Bu yapı gelecek sezon için korunmalı hatta rekabeti ve verimliliklerini artırma adına gerekli takviyede yapılmalıdır diye düşünüyorum. Tabiî ki diğer eksikliğini hissettiğimiz bölgeler ile birlikte.

            Ekibimiz açısından ligde kalabilme adına kalan 4 maçımızda en az bir 3 puana ihtiyacımız vardı bu maçı kazanıp rahatlamak istiyorduk bu açıdan önemsediğimiz maça Akhisar Belediyespor daha etkin başladı. 5 dk.sonra Torku Konyaspor  oyunu dengeledi, 6.dk.da Hasan Kabze düşürüldü Özgür Yankaya bunu penaltı olarak değerlendirmedi, maçın kırılma anı 23dk.da Cağdaş’ın gördüğü kımızı karttı.Bu dakikadan sonra maçın hakimi tamamen ekibimizdi ve goller geldi.

Rakibin 10 kişi kalmasından sonra Üç puanı İsteyen, golü arzulayan, maçın kontrolünü elinde tutan taraf ekibimizdi, gol pozisyonları, direkten dönen toplar, birbirinden güzel hazırlıklarla gelen gollerimiz maçtan sonra futbolcuları ile bütünleşen taraftarlarımızın coşkusu, bir maçta yaşanması gereken tüm güzellikler yaşandı diyebilirim. İki kez kısa süreli elektrik kesintileri hariç bunu da nazar boncuğu sayıp geçelim.

Futbolumuzda çok az rastlansa da “Ahde Vefa” bizler için önemli olmalıdır. Bu nedenle takımımızın Süper Lige çıkışında ve sonrasında alınan puanlarda katkısı olan T.Direktör Uğur Tütüneker’i öncelikle saygıyla analım, sonra zamanında değişimi düşünerek T.Direktör tercihini Mesut Bakkal’dan yana kullanan ve burada başarılı oldukları gözüken başkan Ahmet Şan ve ekibini  kutlayıp, Mesut Bakkal ve ekibine de çalışmaları ile ortaya çıkan sonuca verdikleri katkılarından dolayı teşekkür edelim. İstikrar ve bunla gelecek başarılı günler adına  teknik kadronun devamını, futbolcu kadrosunun korunarak gerekli takviyelerin yapılmasını isteyelim, yeni stadımızla birlikte yeni hedefler için hayaller kurmaya başlayalım diyorum.

Bu maçta yaşanan güzelliklerin gelecekte yaşanmasını  arzuladığımız güzel günlerin bir işareti olmasını dileyip yazıma noktayı koyalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR