Geleceğin Azerbaycanlı Mühendisleri Türkiye'de

Geleceğin Azerbaycanlı Mühendisleri Türkiye'de
TİKA ve EDV’nin yürüttüğü "Yeryüzü Öğretmenleri" projesi kapsamında Azerbaycanlı öğrenciler ve öğretmenler mesleki eğitim almak için Türkiye’ye geldi

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) desteğiyle Eğitimde Dönüşüm Vakfı (EDV) tarafından düzenlenen "Yeryüzü Öğretmenleri Projesi" kapsamında Türkiye’ye getirilen Azerbaycanlı 21 öğrenci ve 3 öğretmene mesleki eğitim veriliyor.

Azerbaycan’daki Bakü Atatürk Lisesi, Bakü Türk Anadolu Lisesi ve Türkiye Diyanet Vakfı Türk Lisesinden öğrenci ve öğretmenler, Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) Akıllı Okullar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yenilenebilir enerji, elektrik-elektronik, medya-yayıncılık ve yazılım alanlarında 15 günlük eğitim alıyor.

Konuya ilişkin AA muhabirine konuşan EDV yönetim kurulu üyesi İdris Yurteri, Orta Asya ve Afrika’da da uygulamayı düşündükleri projeyle mesleki alanda yeterliliği olan uluslararası öğretmen portföyü oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

"Getirin herkesi eğitelim"
Türkçe konuşmalarının sağladığı avantajdan dolayı projenin pilot uygulamasında Azerbaycanlı öğretmen ve öğrencilerin seçildiğini belirten Yurteri, şöyle devam etti:

"Gelen öğrencilerimiz için seçtiğimiz alanlar çağın gerektirdiği alanlar, yenilenebilir enerji gibi bölümler ve teknoloji odaklı yaptığımız işlerdir. İnşallah toplam faydası yüksek bir işe küçük bir adımla başlamış olacağız. Cumhurbaşkanımız da gittiği ülkelerde, 'getirin herkesi eğitelim' diyor. İnşallah iyi bir model olacağız diye düşünüyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.