Geleceğin havacıları 'komutanlar ocağı'nda yetişiyor

Geleceğin havacıları 'komutanlar ocağı'nda yetişiyor
"Mekteb-i Fünun-u İdadi" adıyla açılan ve Osmanlı döneminde 4 harbiye reisi ile serasker, cumhuriyet döneminde ise 5 genelkurmay başkanı çıkaran askeri lise, 8 yıldır askeri hava lisesi olarak eğitim veriyor

Sultan Abdülmecid döneminde "Mekteb-i Fünun-u İdadi" adıyla 1845'te açılan ve 171 yıllık geçmişiyle Osmanlı döneminde 4 Harbiye Reisi ile serasker, cumhuriyet döneminde ise 5 genelkurmay başkanı ile çok sayıda kuvvet komutanı çıkaran Bursa'daki Işıklar Askeri Hava Lisesi, son 8 yıldır da askeri hava lisesi olarak eğitim veriyor.

Işıklar Askeri Hava Lisesi'nde öğrenciler, 4 yıllık eğitim sürecinde akademik, askeri ve sosyal alanlarda kendilerini geliştirerek, "gökyüzünün yılmaz bekçileri" olma yolunda ilk adımı atıyor.

Her yıl yapılan askeri liselere giriş sınavında başarılı olan yaklaşık 50 bin öğrenci arasından seçim aşamalarını geçerek kutsal yuvada okumaya hak kazanan öğrenciler, askerliğe uyum süreci olan intibak eğitiminden geçiyor.

Uzun yıllardır çok sayıda genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanı çıkardığı için "komutanlar ocağı" olarak nitelendirilen lisede 4 yıllık eğitimini tamamlayan öğrenciler, tam donanımlı olarak harp okullarına geçiş yapıyor.

Sadece askeri alanda değil bilim ve teknoloji alanında da verilen eğitimle kendilerini en iyi şekilde yetiştiren öğrenciler, kendilerini geliştirebilecekleri Havacılık ve Simülasyon, Astronomi ve Uzay, Robot ve Teknoloji, Okul Orkestrası, Filo Orkestraları, Kılıç Kalkan, Fotoğrafçılık, Resim, Ebru, Kaligrafi, Filografi Kolu gibi pek çok eğitsel kol faaliyeti ile dağcılık, badminton, atış, tekvando, judo, oryantiring, kros ve atletizm gibi branşlarda sportif faaliyetlere katılıyor.

-Ödüllere doymayan okul


Işıklar Askeri Hava Lisesi Öğrenci Grup Komutanlığı 4. Filo Komutanı Yarbay Recep Oğuz Topu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 171 yıllık geçmişe sahip olan okulun Osmanlı döneminde paşalar, Cumhuriyet döneminde ise generaller yetiştirdiğini anlattı.

Işıklar Askeri Hava Lisesi'nin ulusal ve uluslararası yarışmalarda büyük başarılar elde ettiğini ifade eden Topu, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz Bursa çapında katıldığı yarışmaların hepsinde birincilikler aldı. Ulusal ve uluslararası çaptaki yarışmalarda da birçok birincilik ve ödüllerimiz mevcut. 2014-2015 döneminde Işıklar Askeri Hava Lisesi Türkiye çapında TÜBİTAK'tan en çok ödül alan okul oldu. 2016 yılı TÜBİTAK Projeleri Eskişehir Bölge yarışmasında fizik, kimya ve edebiyat dallarında 3 proje birincilik, değerler eğitimi, psikoloji ve coğrafya dallarında 3 projede ikincilik, tarih dalında ise 1 proje üçüncülük derecesini elde etti."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.