"Gelecek Benim" sergisi açıldı

"Gelecek Benim" sergisi açıldı
Satılan eserlerin gelirlerinin Koruncuk Vakfı'na bağışlanacağı sergi yarın akşam sona erecek

İSTANBUL (AA) - Ressam Tülin Kanun'un 52 anaokulu öğrencisiyle Koruncuk Vakfı yararına hazırladığı "Gelecek Benim" sergisi, sanatseverlerle buluştu.

Beylerbeyi Sarayı Tünel Sergi Salonu'nda gerçekleşen açılışta AA muhabirine açıklamada bulunan ressam Tülin Kanun, sergiyi 8 farklı anaokulundaki 52 öğrenci ile hazırladıklarını belirtti.

Kanun, 1,5 ayda sanatla eğitimi birleştirerek küçük yaştaki çocuklara resim yaptırdığını anlatarak, sergideki eserlerin satışından elde edilecek gelirin Koruncuk Vakfı'na bağışlanacağını söyledi.

Sanatın yaratıcılık gerektirdiğini, yetenek ve eğitimle beslendiğini aktaran Kanun, "Sanatseverlerin beğenisine sunduğumuz 'Gelecek Benim' sergi projesi de bu görüşten yola çıktı. Resim yeteneği olan çocuklarımızın yaratıcılığını eğitimle harmanlayarak resim sanatımızın geleceğinin temel taşlarını oluşturmasını istedik. Bu çalışma sürecindeki eserleri de sosyal sorumluluk projesi ile birleştirip, çocuklarımıza çok küçük yaşta yardımlaşmanın bilincini vurgulamak ve kendileri gibi küçük yaşta olan maalesef istismar edilen, şiddet gören, korunmaya muhtaç çocuklara destek olmalarını sağladık." dedi.

Sergi yarın akşama kadar açık kalacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.