"Gelecek Hepimizin" Sloganıyla Pedal Çevirdiler

"Gelecek Hepimizin" Sloganıyla Pedal Çevirdiler
Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında, bağımlılıklarla mücadeleye dikkati çekmek amacıyla Tarihi Yarımada'da bisiklet turu düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında, bağımlılıklarla mücadeleye dikkati çekmek amacıyla  “Gelecek Hepimizin” sloganıyla Tarihi Yarımada'da bisiklet turu düzenlendi. 

Sepetçiler Kasrı'nda başlayan geleneksel etkinliğe, yaklaşık 400 bisikletli katıldı. Katılımcılar Tarihi Yarımada'da oluşturulan parkuru, bisikletle geçti. Bu sırada tarihi mekanları gezen turistler de bisikletçileri ilgiyle takip etti.

Eminönü, Gülhane Parkı, Topkapı Sarayı, Sultanahmet, Çatladıkapı, Samatya, Yedikule, Panorama 1453 Tarih Müzesi, Edirnekapı, Kariye Müzesi, Balat, Bulgar Kilisesi güzergahını kapsayan tura katılanlar arasında yapılan çekilişte bisikletler hediye edildi.

Tura katılan 10 yaşındaki Eser Güvenç, 2 yıldır babasıyla bisiklet sürdüğünü söyledi. Güvenç, turun kendisi için çok zor geçtiğini ifade ederek, "Beni en çok nefesimin daralması etkiledi" dedi.

Süleyman Bayar ise "Parantez bisiklet grubu" olarak bu  tura katıldıklarını belirtti.  Bisiklete olan ilgiyi artırarak farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Bayar, "Uyuşturucu ve bağımlılık Türkiye'nin en büyük problemlerinden biri. Gençlerin bunların dışında yapabilecekleri şeylerin olabildiğini göstermek istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.