Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu partisinin iftar programında konuştu:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu partisinin iftar programında konuştu:
"Milletvekili aday listemizi açıkladık ve milletvekili aday listelerinde beş parti ortak bir tavırla, fedakarlıkla bir araya geldi. İYİ Parti ayrı bir liste ile girdiğinde, Millet İttifakı hem yürütmeyi hem de yasamadaki çoğunluğu elde edecektir"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Milletvekili aday listemizi açıkladık ve milletvekili aday listelerinde beş parti ortak bir tavırla, fedakarlıkla bir araya geldi. İYİ Parti ayrı bir liste ile girdiğinde, Millet İttifakı hem yürütmeyi hem de yasamadaki çoğunluğu elde edecektir." dedi.

Gelecek Partisinden yapılan açıklamaya göre Davutoğlu, Ankara İl Başkanlığının düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, partisinin içerisinde yer aldığı Millet İttifakı'nın, Türkiye'nin ortak değerlerini, Cumhuriyet'in istiklal, siyasetin adalet, hukukun eşitlik ve demokrasinin fikir özgürlüğü ilkelerini hayata geçirmek üzere bir araya geldiğini belirtti.

"Halil İbrahim sofrası" kurulduğunu söyleyen Davutoğlu, bu sofranın dünden daha bereketli olacağını ifade etti.

Davutoğlu, altı muhalefet partisinin, ana metinlerde, güçlendirilmiş parlamenter sistem, anayasa reformu, ortak mutabakat ve temel ilkeler metinlerinde anlaştığını hatırlattı.

Altılı Masa'nın dağılmasını bekleyenlerin masadaki tutumu görerek huzursuzluk yaşadığını savunan Davutoğlu, "O masada ümit bekleyen aziz milletimiz ise bir kez daha geleceğe ümitle bakmanın coşkusunu yaşadı. İşte dün de yine ihtilaflar çıkacak diye ortalıklarda dolaşanlara inat, milletvekili aday listemizi açıkladık ve milletvekili aday listelerinde beş parti ortak bir tavırla, fedakarlıkla bir araya geldi. İYİ Parti ayrı bir liste ile girdiğinde, Millet İttifakı hem yürütmeyi hem de yasamadaki çoğunluğu elde edecektir." diye konuştu.

İktidara gelmeleri halinde bütün kazanımların korunacağını, din ve vicdan özgürlüğünün teminat altına alınacağını söyleyen Davutoğlu, savunma sanayisi başta olmak üzere Türkiye'deki bütün stratejik yatırımların daha da güçlendirileceğini kaydetti.

İftar programına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.