Geleneksel Bahadın Pilav Şenliği

Geleneksel Bahadın Pilav Şenliği
YOZGAT (AA) - Bahadın Belde Belediyesi ve Bahadın Kültür Derneği’nin katkılarıyla 25. Bahadın Pilav Şenliği yapıldı. Hacı Turan Demirel Açık Hava...

YOZGAT (AA) - Bahadın Belde Belediyesi ve Bahadın Kültür Derneği’nin katkılarıyla 25. Bahadın Pilav Şenliği yapıldı.

Hacı Turan Demirel Açık Hava Tiyatrosunda düzenlenen şenlik sonrası AA muhabirine açıklamada bulunan Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, düzenlenen bu şenlikler sayesinde akraba ve dostların birbirlerini yeniden görüp, hasret giderdiklerini söyledi.

Özcan, beldenin iki önemli şenliği olduğunu, bunlardan birincisinin artık tüm Türkiye tarafından tanınan Bahadın Kültür Festivali, ikincisinin ise bu yıl 25'incisi kutlanan Pilav Şenliği olduğunu belirtti.

Her iki şenliğinde yaz mevsiminde yapıldığına işaret eden Özcan, "Yaz mevsimi Avrupa'da ve gurbette yaşayan Bahadınlıların izinlerini ata ocağında geçirdiği mevsimdir. Kış aylarında 2 bin 500 e kadar düşen nüfusumuz, bu aylarda 7-8 bine kadar çıkmaktadır. Bu nedenle gençlerimiz bu mevsimde tüm Bahadınlıların katkısıyla 25. Geleneksel Pilav Şenliği düzenlediler. Bahadın Kültür Festivali’nden daha eski olan şenliğimiz dolu dolu ve oldukça güzel geçti. İnsanlarımız hasret giderdi. Emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

Özcan, 20. Uluslararası Bahadın Kültür Festivali'nin de ağustos ayı başlarında yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.