"Geleneksel Romen Sanatları" Sergisi Açıldı

"Geleneksel Romen Sanatları" Sergisi Açıldı
UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Günü vesilesiyle "Geleneksel Romen Sanatları" sergisi, sanatseverlerle buluştu

İSTANBUL (AA) - UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Günü vesilesiyle "Geleneksel Romen Sanatları" sergisi, İstanbul Romen Diasporası'nın katkılarıyla açıldı.

Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi Genel Müdürü Dr. Nadia Tunsu, serginin açılışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın eskiye nazaran somut olan değerlere daha çok değer vermeye başladığını ifade ederek, bu durumu değiştirmek amacıyla hareket ettiklerini söyledi.

Somut olmayan kültürel mirası temsil eden obje ve kıyafetleri sanatseverlerle buluşturup kutlamak istediklerini aktaran Tunsu, "Sergi, Romanya'nın somut olmayan kültürel mirasını tanıtmanın yanı sıra, İstanbul'da yaşayan Romen Diasporası için çok önemlidir, çünkü bu sergi aracılığıyla manevi ve geleneksel köklerini koruyorlar." dedi.

Dr. Nadia Tunsu, şunları kaydetti:

"Somut olmayan kültürel miras, ikili ilişkilerde ve sadece kültürel anlamda değil, başka alanlarda da çok önemli bir unsurdur. Sergiyi gezdiğiniz zaman, hem Tükiye için hem de bizim ülkemiz için ilginç bir proje olduğunu görüyorsunuz; kıyafet ve objelerde hem Romanya'dan hem de Türkiye'den etkiler olduğunu görebiliyorsunuz. Onun için bu projeyi düzenlemek istedik, bu vesileyle her iki ülkenin zenginliğini ve çeşitliliğini de kutluyoruz. Ayrıca tek paylaşımımız ortak kelimeler ve değerler değil, bugün ortak yemek kültürünü de paylaşıyoruz. Bütün bu ortak noktalarımız, somut olmayan kültürel mirasımızın bir parçasıdır."

Romanya Büyükelçiliği, İstanbul'daki Hristiyan Ortodoks Romen Cemaati ve Romanya Sosyal Dayanışma Derneği'nin desteğiyle gerçekleşen sergide, Romen geleneksel ikramlar da sunuldu.

Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi'ndeki sergi, 27 Ekim'e kadar ziyarete açık kalacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.