Gelibolu Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılına hazır

Gelibolu Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılına hazır
Gelibolu Yarımadası'nda, Çanakkale Kara Savaşları'nın 101'inci yılı dolayısıyla 43 ülkeden ziyaretçilerin katılımıyla düzenlenecek törenlerin hazırlıkları tamamlandı

ÇANAKKALE (AA) - Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Kara Savaşları'nın 101'inci yılı dolayısıyla 24-25 Nisan'da gerçekleştirilecek törenlerde yurt içi ve yurt dışından gelecek ziyaretçileri ağırlamaya hazır hale getirilirken, programa 43 ülkeden katılım bekleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl tarihi alanda ikinci büyük töreni gerçekleştireceklerini söyledi.

Savaşın yaşanmışlıklarını yansıtacak törenler düzenleneceğini ifade eden Gürkan, "57. Alay Vefa Yürüyüşü olacak. Yaklaşık 6 kilometre katedilecek bu yürüyüşe yaklaşık 4 bin 300 genç katılacak. Bunlara bir o kadar da izciler dahil olacak, askeri öğrenciler dahil olacak. Büyük bir genç grubu Conk Bayırı'ndaki Atatürk Anıtı'na yürüyüş gerçekleştirecekler. Sabah saat 5.30 civarında Anzak Koyu'nda da Anzakların şafak ayinleri olacak." dedi.

Törenlerin yapılacağı tarihi alanda tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Gürkan, şöyle konuştu:

"24-25 Nisan'daki törenler için Abide'deki, 57. Alay'daki çevre düzenlemesi, bayrakların tamamen yenilenmesi yapıldı. 57. Alay, tören sonrasında yeniden yapılacak. Problemleri var onlar yenilenecek. Geçen dönemde 18 Mart'ta Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Bigalı köyünde bulunan Atatürk Evi'nin ziyarete kapanması söz konusuydu. Şu anda törenler dolayısıyla Atatürk Evi'ni tekrar ziyarete açtık, onarmaya başladık. Onarımla beraber oralar tekrar ele alınacak."

43 ülkeden katılım bekleniyor


Törenler için 43 ülkeye davet mektubu gönderildiğini anlatan Gürkan, "Kamuoyunda yansıtılanın aksine buraya katılım olacak. Şu anda bile elimizde net somut olarak kimlerin katılacağı bilgisi var. Neredeyse davet gönderdiğimiz 43 ülkenin tamamının buraya katılım sağlamasını bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.