Gelibolu Yarımadası'nda "Mevlevi Yürüyüşü"

Gelibolu Yarımadası'nda "Mevlevi Yürüyüşü"
Mevlevi derneklerinin üyeleri, yarımadada yaptıkları yürüyüşle Birinci Dünya Savaşı'nda gönüllü olarak vatan savunmasına katılan Mevlevi Alayı'nı andı

ÇANAKKALE (AA) - Mevlevi derneklerinin üyeleri, Birinci Dünya Savaşı'nda gönüllü olarak vatan savunmasına katılan Mevlevi Alayı'nı anmak amacıyla Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası'nda yürüyüş yaptı.

Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği başta olmak üzere farklı illerdeki temsilciliklerden gelen gruplar, ilk olarak Gelibolu ilçe merkezindeki mevlevihaneyi ziyaret etti.

Çadırda katılımcılara ikramlarda bulunulmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Mevlevi üstadı Mustafa Özbağ, etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, yürüyüşün 6'ncısı için toplandıklarını belirterek, bundan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Kendileri için vatanın korunmasının birinci mesele olduğunu dile getiren Özbağ, "Bu yüzden Çanakkale şehitlerinin yolunda olduğumuzu göstermek için buradayız. Bu savunmanın, bu vatan sevgisinin bitmeyeceğini ve inşallah gelecek nesillere de taşınacağını göstereceğiz. Allah izin verirse her sene, ömrümüz devam ettiği sürece gelecek nesillere Çanakkale şuurunu taşımak istiyoruz." diye konuştu.

Katılımcılar, ilahiler eşliğinde İskele Meydanı'na kadar yürüdükten sonra şehitlik ve anıtları gezdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.