Gelibolu'ya ziyaretçi sayısının artırılması hedefleniyor

Gelibolu'ya ziyaretçi sayısının artırılması hedefleniyor
Adını tarihe altın harflerle yazdıran Çanakkale Savaşları'na sahne olan Gelibolu Yarımadası'nda altyapı eksikliklerinin giderilmesiyle ziyaretçi sayısında ciddi artış bekleniyor.

Adını tarihe altın harflerle yazdıran Çanakkale Savaşları'na sahne olan Gelibolu Yarımadası'nda altyapı eksikliklerinin giderilmesiyle ziyaretçi sayısında ciddi artış bekleniyor.

Göğüs göğüse çarpışmaların en çok yaşandığı Şahin Dere Şehitliği, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Şehitler Abidesi, Atatürk'ün savaş öncesi harekat planlarını yaptığı Bigalı köyündeki evi, Yahya Çavuş ve Seyit Onbaşı anıtlarına ilgi gösterilirken, büyük zaferin 100. yılının ardından yerli ve yabancı konukların bölgeye ilgisi daha da arttı. Gelibolu Yarımadası'na, Çanakkale Zaferi'nin 101. yılında da çok sayıda ziyaretçi geldi.

Gelibolu Yarımadası'nda, Seddülbahir köyü kıyısının Morto Koyu'na bakan mevkisinde, Çanakkale Boğazı'nın girişine hakim biçimde konumlanmış olan ve Çanakkale Savaşları'nda şehit düşmüş 250 bini aşkın kahraman Türk askerinin anısına yapılan 41,7 metrelik Şehitler Abidesi, bütün heybetiyle ziyaretçilerini karşılıyor.

Ülkenin dört bir yanından Çanakkale'ye gelen konuklar, her metrekaresi şehit kanlarıyla sulanmış bölgede fatihalar okuyup, ecdadı anma fırsatı buluyor.

Bölgeyi ziyaret eden yabancılar ise Anzak Koyu, Kanlı Sırt Siperleri ve 57. Alay Şehitliği'ni gezip burada bulunan 4 anıt ve 32 yabancı mezarlıkta savaşta kaybettikleri yakınları için dua ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.