"Gelin Tanış Olalım" Projesi

"Gelin Tanış Olalım" Projesi
Diyarbakır İl Müftülüğünün "Gelin tanış olalım" projesi kapsamında Kayseri'de görevli 5 din görevlisi aileleriyle Diyarbakır'ı ziyaret etti- İl Müftüsü İşliyen:- "Birileri bu şehrin molotoflarla, bombalarla, terörle ve teröristlerle anılmasını istiyor ama

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır İl Müftülüğünce yürütülen "Gelin tanış olalım" projesi kapsamında Kayseri'den 35 din görevlisi ve aileleri Diyarbakır'ı ziyaret etti.

Kayapınar İlçe Müftülüğünde Kayseri'den aileleriyle Diyarbakır'a gelen din görevlilerini karşılayan İl Müftüsü Burhan İşliyen, burada yaptığı açıklamada, davetlerini kırmayan Kayseri İl Müftülüğüne teşekkürlerini iletti.

Amaçlarının Diyarbakır'ın gerçek kimliğinin tanınmasına ve ortaya çıkmasına katkı sağlamak olduğunu belirten İşliyen, kentin peygamberler, sahabeler ve alimler şehri olduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın bu güzelliklerinin yanında zaman zaman meydana gelen lokal olaylarla ön plana çıkarılıp bu güzelliklerinin geri planda durmasına gönüllerinin razı gelmediğini dile getiren İşliyen, "Birileri bu şehrin molotoflarla, bombalarla, terörle ve teröristlerle anılmasını istiyor ama bu şehir imanın, İslam'ın, sahabenin ve peygamberlerin şehridir." diye konuştu.

İşliyen, misafirlerin Diyarbakır insanının misafirperverliğini ve ev sahipliğini göreceklerini umduğunu aktararak, "Ramazan ayından sonra da bizim imamlarımız Kayseri'ye misafir olacaklar. Bununla suni olarak bölgeler arasında farklılıklar oluşturulmaya çalışılan algının kırılmasına çaba gösteriyoruz." dedi.

Diyarbakır'da bulunmaktan mutluluk duyduklarını anlatan Kayseri İl Müftüsü Şahin Güven de hem Diyarbakır'ı gezeceklerini hem de kendilerini misafir eden din görevlilerinin camilerinde vaaza çıkıp hutbe okuyacaklarını bildirdi.

Güven, "Sadece bizlere evlerinin kapısını değil aynı zamanda gönüllerinin de kapısını açmış oluyorlar. Bizler gönüllü olarak bu proje kapsamında Diyarbakır'a gideceğiz dediğimizde onlarca arkadaşımız gelmek için sıraya girdi. Bu ülkenin batısında, doğusunda, kuzeyinde ve güneyinde yaşayan bütün kardeşlerimiz bir bütündür. Gönül bağlarımız oldukça güçlüdür." ifadesini kullandı.

Kayseri'den gelen Merkez Cami vaizi Mehmet Bektaş da projenin kardeşlikleri, maneviyatları ve bölgeleri için hayırlı olmasını diledi.






Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.