Gembos Ovası'nda Çiftçinin Yeni Umudu Fasülye Tarımı

Gembos Ovası'nda Çiftçinin Yeni Umudu Fasülye Tarımı
KONYA (AA) - Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, Konya bölgesinin en verimli ovalarından birisi olan Derebucak ilçesindeki Gembos Ovası'nda çiftçinin  fasulye üretimine yöneldiğini...

KONYA (AA) - Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, Konya bölgesinin en verimli ovalarından birisi olan Derebucak ilçesindeki Gembos Ovası'nda çiftçinin  fasulye üretimine yöneldiğini söyledi.

Metli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yörede hububat ve değişik ürünler yetiştiren çiftçinin son yıllarda fasulye de ekmeye başladığını, bu ürünün üreticinin umudu haline geldiğini belirtti.

Gembos Ovası'nda başlayan sulu tarımla birlikte alternatif ürün yetiştiriciliğinin hız kazandığını dile getiren Metli, özellikle Derebucak ilçesinin Göynem ve Pınarbaşı gibi dış mahallelerinde yaşayan çiftçilerin bu ürünü daha fazla ekmenin yollarını aradığını aktardı.

Bu iki mahallede şu an fasulye ekimi yapılan alan miktarının bin 500 dekara ulaştığını anlatan Metli, şunları kaydetti:

"İyi bir gelir elde edildiğini gören çiftçilerimiz şimdi daha çok alanda fasulye ekmek için kolları sıvadılar. Yörede görüştüğümüz, istişare ettiğimiz çiftçilerimiz bölgede fasulye ekimi yapacakları sahaları bu yıl en az yüzde 30-40 oranında artıracakları konusunda bilgi verdiler. O bölgeyi ziyaret ettiğimizde tırlarla kamyonlarla fasulye sevkıyatının yapıldığını gördüğümüzde bu durum oda yönetimi olarak bizleri sevindirdi, mutlu etti. Biz de çiftçimizin daha çok gelir elde etmesini, yüzlerinin gülmesini istiyoruz. Bunun için gayret gösteriyoruz. Fasulye üretiminde pazar sıkıntısı da bulunmuyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.