Gemerekli Öğrenciler Drone Yaptı

Gemerekli Öğrenciler Drone Yaptı
SİVAS (AA) - Gemerek ilçesinde Şehit Ahmet Karahan Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri üzerindeki yazılımı da dahil "drone" olarak adlandırılan insansız...

SİVAS (AA) - Gemerek ilçesinde Şehit Ahmet Karahan Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri üzerindeki yazılımı da dahil "drone" olarak adlandırılan insansız hava aracı imal etti.

Şehit Ahmet Karahan Anadolu Meslek Lisesince düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı, Gemerek Spor Salonu'nda açıldı.

Okul öğrencilerinin çeşitli dallarda hazırladıkları projelerin sergilendiği fuarda, tümüyle öğrenciler tarafından projelendirilen ve programları hazırlanan drone büyük ilgi gördü.

Öğrencilerin yaptığı drone, kontrol kolaylığı ve manevra kabiliyeti ile dikkat çekti.

Projede görev alan öğrencilerden Altan Kaya, drone imali için parçaları dışarıdan satın aldıklarını, sonrasında tasarım projeleri doğrultusunda montajını ve elektronik kartlarını yaptıklarını belirterek, "Yaptıktan sonra belli aşamalarda denedik. Kontrol ederek ilerledik. Sonra yarışmaya katıldık. Yarışmada tüm parkurları geçtik. Orada daha iyileri de vardı. Biz de elimizdekini geliştirmek için çaba göstereceğiz." dedi.

Fuar açılışana katılan Kaymakam Cuma Kılınç, Belediye Başkanı Mustafa Demir, Emniyet Müdür Vekili Serkan Küçük ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yükselen Dursun da öğrencilerin imal ettiği dronla yakından ilgilendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.