Genç bahriyeliler tezkerelerini aileleriyle aldı

Genç bahriyeliler tezkerelerini aileleriyle aldı
Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığında vatani görevini tamamlayan bahriyeliler, törenle terhis oldu

KOCAELİ (AA) - Genelkurmay Başkanlığınca başlatılan "Askerimi Ziyarete Gidiyorum Projesi" kapsamında, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığında vatani görevini tamamlayan 14 deniz erbaş ve er, ailelerinin katıldığı törenle tezkerelerini aldı.

Donanma Komutanlığı Gölcük Garnizon Sineması'nda düzenlenen törene, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, İhale Komisyonu Başkanı Deniz Albay Sabri Kileci, Deniz Ordonat Merkezi Komutanı Deniz Albay Tuğrul Eroğlu ve aileler katıldı.

Tuğamiral İmren, törendeki konuşmasında, aileleri, askerlik yapan çocuklarıyla birliklerde buluşturarak, onların moral ve motivasyonlarını artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Ailelere, emanet aldıkları evlatlarını sağlıklı teslim etmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren İmren, askerlere şöyle seslendi:

"Deniz Kuvvetlerimizin en genç bahriyelileri, vatan, millet, cumhuriyet ve vazife uğrunda icabında canınızı feda etmek üzere ettiğiniz yeminle, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı bağlısı birliklerde, göreve hazır deniz erleri olarak yetiştiniz. Aldığınız görevleri bu yemine bağlı olarak disiplin anlayışıyla icra ettiniz. Kanunlara, nizamlara, emirlere itaati, astınıza ve üstünüze, hukukuna riayetini bir yaşam tarzı olarak belirlediniz. Güzel ülkemizin değişik yörelerinden gelerek ömür boyu hatırlanacak arkadaşlar kazandınız. Müteakip yaşantınızda ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının kurarak bizlere emanet ettiği ülkemizin birliği, bütünlüğü, gelişmesi ve huzuru için üzerinize düşen her türlü vazifeyi yapacağınıza inancım tamdır."

Kutsal vatan borcunu ödemeleri için emanet aldıkları gençleri, karşılıklı saygı, sevgi ve disiplin anlayışıyla iyi bir asker olarak eğitmeye özen gösterdiklerini vurgulayan İmren, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle yoğrulmuş, üstün karakterli, çalışkan gençler yetiştirdikleri için ailelere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından, eğitimlerde başarı gösteren askerlere "başarı belgeleri" takdim edildi. Tüfekli takım gösterisiyle devam programın sonunda, 14 deniz erbaş ve ere tezkereleri verildi.

Törenin ardından erbaş ve erlerin yaşam yerleri ile görev yaptıkları birlikler, ailelere gezdirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.