Genç Çiftçilere hibeler dağıtılıyor

Genç Çiftçilere hibeler dağıtılıyor
Gıda tarım ve hayvancılık bakanlığınca kırsal kalkınma destekleme kapsamında yürütülmekte olan genç çiftçi projesi ile 30 bin TL karşılığındaki hayvanların dağıtımına başlandı

Kırsal kalkınma destekleri müdürlüğünde Konya’da genç çiftçi projesine 179’u hayvancılık projesi, 76 bitkisel üretim diğer projeler olarak belirlenmişti. Bu doğrultuda bakanlık tarafından 7 milyon 650 bin TL ödenek tahsil edilmişti. Genç Çiftçi Projesine Müracaat ederek müracaatları kabul edilen Genç Çiftçilerin talep ettikleri 30 bin TL karşılığındaki hayvanlarının dağıtımına başlandı.

40 PROJEDE TESLİM BAŞLADI

255 projeden 179 hayvancılık projesi 76 projede Bitkisel üretim ve diğer konularda müracaatları kabul edildi. Hayvancılık projesinden küçükbaşa ayrılan 40 projenin 13 Adet Akkaraman koyunculuk projesi ile 3 adet Kıl keçisi projelerinde 38'şer adet dişi, 2'şer adet erkek olmak üzere 40'ar Baş koyun veya kıl keçisi proje sahiplerine teslim edildi.

TEMİNLER TARIM İŞLETMELERİNDEN

Genç Çiftçi projesine ait hayvanların temini Tarım İşletmelerinden yapılmakta olup diğer hayvanların nakil ve teslimat işlemleri ileriki günlerde devam edecek. Bu proje ile hayvan sahibi olan girişimcilerin üretimleri her aşaması kontrol altında olacak. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.