Genç hukukçular mezuniyet coşkusu yaşadı

Genç hukukçular mezuniyet coşkusu yaşadı
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Hukuk Fakültesi, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Konya Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuri Koçer, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ulukapı, Konya Adliyesi Cumhuriyet Savcıları Uğur Yiğitbilek ve Orhan Çetingül, AK Parti Kars Eski Milletvekili Yunus Kılıç, dekanlar, öğretim üyeleri, aileler ve öğrenciler katıldı. Törende, AK Parti Kars Eski Milletvekili Yunus Kılıç’ın oğlu ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in kızı da mezuniyet heyecanı yaşayanlar arasındaydı.

“HAK VE ADALETTEN AYRILMAYIN”
Törenin açılış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ulukapı, “Ortak bir sevinci paylaşmak için bugün buradayız. Fakültemiz üstün başarılarıyla kendini kanıtlamış, güçlü kadrosuyla gerçekleştirdiği bilimsel faaliyetlerle hukukun gelişmesine katkı sağlamıştır. Türkiye’deki fakülteler arasında önemli bir konumdadır” dedi.
Hakimlik ve savcılık sınavlarında başarı geleneğini devam ettirdiklerini ve sınavı kazanan her beş kişiden birinin kendi mezunları olduğunu belirten Prof. Dr. Ulukapı, “Haklı gururumuzu yaşadığımız mazimizle bugün de yine geleceğe daha bir güvenle bakıyoruz. Göz bebeği evlatlarımız yaşam mücadelesinin içine atılıyor. Onlarla gurur duyabilirsiniz. Onlara güvenimiz her zaman tamdır. Türkiye’nin geleceğini temsil edecekler. Hukukçunun değil hukukun üstünlüğüne inanarak hak ve adaletten ayrılmayın. Yolunuz her zaman açık olsun” şeklinde konuştu.

"ADALETİ SİZLER TESİS EDECEKSİNİZ”
Törenin açılışında söz alan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Üniversitemizin 41. yılını kutluyoruz. Olgunlaşmış bir üniversiteyiz ve hem şehrimize hem de bölgeye yaptıklarımızla örnek olmaktayız. Üniversitemiz girişimcilik endeksinde 2015 verilerine göre 8. sıradadır. Ama bugün daha büyük hedeflerimiz var. Cari açığımızı kapatmaya yönelik çalışmalar planlamaktayız” ifadelerini kullandı.
Hukuk fakültesinin başarılarıyla kendini gösteren bir fakülte olduğunu söyleyen Prof. Dr. Şahin, “Mezun olan öğrencilerimiz de bunun bilinciyle çalışacaklardır. İcra edeceğiniz meslekleriniz son derece önemlidir. Adaleti sizler tesis edeceksiniz. Bugünün bir önemi de aileler içindir. Çocuklarınızı okutmak adına yemediniz, içmediniz, giymediniz elinizden geldiğince gayret ettiniz. Bugün sizin hasat gününüz. Ne kadar gurur duysanız azdır” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından mezun olan öğrenciler diplomalarını protokol üyelerinin ve öğretim üyelerinin elinden aldı. Sahneye çıkarak diplomalarını alan öğrenciler törenin sonunda hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadılar. Mezuniyet sevincini aileleriyle de paylaşan genç hukukçular fotoğraf kareleriyle de anılarını ölümsüzleştirdiler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.