Genç Öncüler Kısa Film Yarışması

Genç Öncüler Kısa Film Yarışması
"Evsizler" temalı kısa film yarışmasında finale kalan 10 film arasından ödüle değer bulunanlar belirlenecek

İSTANBUL (AA) - Genç Öncüler Derneği tarafından Sinefesto'nun katkılarıyla düzenlenen "Evsizler" temalı kısa film yarışmasında ödüller açıklanacak.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen yarışmaya başvuran 50 filmden 45’i katılım hakkı kazandı.

Başvuruların 1 Nisan 2016’da sona erdiği yarışmada, "Ev", "Mama", "Misafir", "Kesik", "Ölüler Parkı", "Mülksüzler", "Adem’in Hikayesi", "Yağmurlu Bir Gece", "Bir Varmış Bir Yokmuş" ve "Deli Seyfullah Destanı" isimli filmler finale kaldı.

Finale kalan 10 film, yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, sinema eleştirmeni İhsan Kabil, senarist yazar Tarık Tufan, yazar Cihan Aktaş ve sinema yazarı yönetmen Abdulhamit Güler tarafından değerlendirilecek.

Yarışmada birinciye 7 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye ise 2 bin lira ödül verilecek. Jüri özel ödülü ve Genç Öncüler Özel Ödülü kazanan yapımların sahipleri de biner lira ile ödüllendirilecek. Dereceye giren diğer 5 film ise mansiyon ödülü alacak.

Ödüller, 24 Nisan'da Ali Emiri Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini bulacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.