"Genç Öncüler Kısa Film Yarışması" sonuçlandı

"Genç Öncüler Kısa Film Yarışması" sonuçlandı
Birincilik ödülüne "Deli Seyfullah Destanı" adlı kısa film layık görülürken, "Kesik" filmi ikincilik, "Ölüler Parkı" ise üçüncülük ödülünü aldı

İSTANBUL (AA) - Genç Öncüler Derneği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "Evsizler" temalı "Genç Öncüler Kısa Film Yarışması" sonuçlandı.

"Sinefesto" internet sitesinin katkılarıyla organize edilen yarışmanın ödül töreni, Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Genç Öncüler Derneği Başkanı Aşkın Özcan, törendeki konuşmasında, sosyal bir soruna dikkati çeken yarışma düzenlediklerini, heyecanlı ve gururlu olduklarını söyledi.

Evsizler için çözüm üretilmesi gerektiğine dikkati çeken Özcan, "Evsizlik, batı ülkelerinde ciddi şekilde kangrenleşmiş bir mesele olup, ülkemizde de giderek artan bir şekilde kendini hissettiren karmaşık bir sosyal sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Evsizler toplumdan tamamen dışlanıyor ve yok sayılıyor. Toplumdan dışlanmışlık, evsizlikten ve yoksulluktan daha kırıcıdır şüphesiz" dedi.

Özcan, insanlara faydalı olmak için Genç Öncüler Derneği'ni kurduklarını aktararak, şöyle devam etti:

"Geleceğimiz adına problem olarak gördüğümüz birçok meseleyi, gündeme taşıdık ve taşımaya çalışıyoruz. Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerimizle zamanın ruhunu okuyarak, gençlerimizi eğitmek ve şuurlu bir nesil yetiştirmek, öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur her zaman. Farkındalık oluşturmak ve genç sinemacılara destek olmak amacıyla yola çıktık. Ahlaki değerleri olan bir medya zihin inşa etmek, nihai amaçlarımız arasındadır. Ekranla yaşayan bir nesil var. İnandığımız değerleri yansıtan sinema filmlerine, bilgisayar oyunlarına, reklamlara ihtiyacımız var. Bu yarışma da bu yolda çok önemli bir adımdır."

Sinefesto İmtiyaz Sahibi Muhammed Uyar ise her zaman bu tip projelerin içerisinde yer aldıklarını, ilk kez düzenlenmesine rağmen yarışmaya 50 filmin başvurmasının, organizasyon için başarı olduğunu söyledi.

Yarışmanın önümüzdeki yıl daha çok kişiye ulaşacağına inandığını dile getiren Uyar, "Toplumumuz bu tip konulara duyarlı. Evsizlerden esirgediğimiz şeylerin en başına ise 'selam' geliyor. Bir kez 'nasılsın?' demiyoruz. Evsizlerle ne kadar ilgilenirsek, bu sorun o kadar hızlı ortadan kalkacaktır" ifadelerini kullandı.

- Birincilik ödülü "Deli Seyfullah Destanı"na

"Genç Öncüler Kısa Film Yarışması"na katılma hakkı kazanan 45 film arasından 10'u finale kaldı.

Finale kalan filmler, yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, sinema eleştirmeni İhsan Kabil, senarist-yazar Tarık Tufan, yazar Cihan Aktaş ve sinema yazarı-yönetmen Abdulhamit Güler tarafından değerlendirildi.

Yapılan değerlendirme sonucunda, birincilik ödülüne yönetmenliğini Bünyamin Duranoğlu'nun yaptığı "Deli Seyfullah Destanı" adlı kısa film layık görüldü.

İhsan Orçun Miroğlu'nun yönettiği "Kesik" filmi ikinci, yönetmenliğini Mazhar Yıldız'ın üstlendiği "Ölüler Parkı" ise üçüncü oldu.

"Mülksüzler" filmiyle Zafer Yorgancı Jüri Özel Ödülü'nün, "Misafir" filmiyle Ahmet Bikiç ise Genç Öncüler Ödülü'nün sahibi oldu.

Finale kalan "Mama", "Yağmurlu Bir Gece", "Bir Varmış Bir Yokmuş", "Adem'in Hikayesi", "Ev" filmleri ise mansiyon ödülü aldı.

Yarışmada birinciye 7 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 2 bin lira ödül verilirken, Jüri Özel Ödülü ve Genç Öncüler Ödülü'nü kazanan yapımların sahipleri de biner lira ile ödüllendirildi.

Ödül gecesine, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve Fatih ilçe Müftüsü İrfan Üstündağ da katıldı.

"Genç Öncüler Kısa Film Yarışması" sonuçlandı

"Genç Öncüler Kısa Film Yarışması" sonuçlandı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.