"Genç Sanat: 5. Afiş Tasarım Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu

"Genç Sanat: 5. Afiş Tasarım Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu
Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen "Bağımlılığa Karşı, Sanatın Gücü" konulu "Genç Sanat: 5. Afiş Tasarım Yarışması"nın ödülleri yapılan törenle sahiplerine verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen "Bağımlılığa Karşı, Sanatın Gücü" konulu "Genç Sanat: 5. Afiş Tasarım Yarışması"nın ödülleri törenle sahiplerine verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının "Genç Sanat: 5. Afiş Tasarım Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, yarışmanın, gençlerin bağımlılıklara karşı dikkatini çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Yarışmada başarı ödülüne Cansu Polat, Özgür Hünel, Emirkan Emre Özcan, Salih Üner, mansiyona ise Kenan Yiğit, Büşra Öğüt, Merve Sürücü ve Seçkin Takmaz layık görüldü.

Hazırladığı afişle başarı ödülünün sahibi olan Cansu Polat, "Afişimde ritmik sanatlardan olan baleyi kullandım. Şunu anlatmak istedim; ne kadar sanatla iç içe olursak hem bedenen hem de ruhen güçleniriz ve o kadar da zararlı alışkanlıklardan uzak durmuş oluruz." diye konuştu.

Mansiyon ödülüne layık görülen Merve Sürücü ise tasarımıyla internet bağımlılığına vurgu yaptığını söyledi.

Eserleri sergilemeye değer bulunan sanatçılar Gülberk Emine Aydın, İlbey Çakır, Havva Kara, Elif Coşkun, Nazlı Duru Nar, Eren Kamil Erbek, Zehra Atalay, Kaan Kaya, Büşra Nur Tekiner, Ayşe Beyza Güngör, Jale Kara, Sena Emine Dilki, Vahide Begüm Küçük, Bensu Hilal Erol, Sinan Demir, Aleyna Çelik, Taha Bekir Murat, Büşra Kızılateş, Burcu Atmaca, Eda Damla Şeker, Rumeysa Gündoğu, Akif Acaray, İzel Selin Şenel ve Murat Evlense oldu.

"Başarı ödülü" olarak 4 kişiye 9'ar bin lira, "mansiyon" için 4 kişiye 5'er bin lira ve "sergileme" kapsamında ise 24 kişiye biner lira olmak üzere toplam 80 bin lira para ödülü takdim edildi.

Ödüle ve sergilenmeye layık görülen tasarımların değerlendirmesini yapan akademisyenlerden oluşan seçici kurulda; On Dokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümünden Prof. Dr. Ali Tomak, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümünden Prof. Dr. Uğur Atan, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölümünden Doç. Dr. Zafer Lehimler, Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümünden Prof. Dr. Yusuf Keş ve Bakanlık temsilcisi olarak da Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Dr. Alper Özkan yer aldı.

Dereceye giren tasarımların bulunduğu Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'ndeki sergi, 20 Ocak 2023'e kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.