"Gençler İslam Dünyası İçin Pozitif Bir Enerji Ortaya Çıkarmaktadır"

"Gençler İslam Dünyası İçin Pozitif Bir Enerji Ortaya Çıkarmaktadır"
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Özhan, "Özellikle İslam dünyasındaki çalkantılı günlerde gençlerin birbirleriyle buluşup konuşabiliyor olması, sadece İİT için değil, tüm İslam dünyası için pozitif bir enerji ortaya çıkarmaktadır." dedi

TAHRAN (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, İslam dünyasındaki çalkantılı günlerde gençlerin birbirleriyle buluşup konuşabiliyor olmasının, sadece İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) için değil, tüm İslam dünyası için pozitif bir enerji ortaya çıkardığını söyledi.

İran'ın Meşhed kentinde düzenlenen İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu'ndaki (İKGF-Dİ) "İslami İşbirliği Organizasyonlarında Uluslararası Modelleme" konulu konferansın ardından AA muhabirine açıklama yapan Özhan, İKGF-Dİ'nin İslam İİT'ye tam bağlı olmadığını, bu durumun gençlerin çalışma alanını genişlettiğini dile getirdi.

Özhan İKGF-Dİ'nin mütevazi bir organizasyon olarak kurulduğunu, doğrudan bağlı olmasa da İİT'yle ilişkili olduğunu belirterek, "Böyle olması gençlik organizasyonuna çok büyük avantajlar sağlıyor. İİT şemsiyesi altında bulunuyor ama çok geniş bir alanı var. Gençliğin tabiatına uygun bir şekilde rahat hareket etme imkanı buluyorlar." dedi.

"İİT açısından yeni bir gelişme ve taze kan"
Çok farklı ülkelerden gençleri bulundurma imkanına sahip Gençlik Forumu'nun bugün geldiği nokta itibarıyla, özellikle son 2 yılda oturmuş bir yapı haline dönüştüğünü vurgulayan Özhan, "İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu, bir gençlik organizasyonu olmanın dışında Gençlik bakanları düzeyinde de organizasyonu güncelleme şansına sahip olmuştur." diye konuştu.

Özhan, gençlik forumunun karar alma süreçlerini bugün etkilememesine rağmen geleceğe yatırım amaçlı genç liderler, akademisyenler, düşünürler gibi başlıklar altında çalıştaylar ve simülasyon toplantıları düzenlediğini belirterek, "Bu çalışmalar İİT açısından yeni bir gelişme ve taze kandır." ifadesini kullandı.

"İslam dünyası için pozitif bir enerji"
Özhan, "Özellikle İslam dünyasındaki çalkantılı günlerde gençlerin birbirleriyle buluşup konuşabiliyor olması, resmi ve üst düzey makamlardaki birçok kişinin yapamadıklarını yapıyor olmaları, sadece İİT için değil tüm İslam dünyası için pozitif bir enerji ortaya çıkarmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.