Gençlere "mobil programlama" eğitimi

Gençlere "mobil programlama" eğitimi
Gazi Üniversitesince, lisedeki gençlerin mobil uygulamalar geliştiren ve projeler hazırlayan bireyler olması için başlatılan proje kapsamında, 14 öğrenciye mobil programlama tekniği eğitimi verildi

ANKARA (AA) - Gazi Üniversitesi "Sosyal Sorumluluk Projesi Mobil Programlama Eğitimi" kapsamında 14 öğrenciye mobil programlama tekniği eğitimi verildi.

Gazi Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, teknolojinin hızla geliştiği ve bu gelişmeye ayak uyduramayan ülkelerin ileride bağımlı hale geleceği belirtildi.

Projeye ilişkin bilgilerin yer aldığı açıklamada, lisedeki gençlerin sadece akıllı telefon kullanan değil, gelecekte bu cihazlarla uygulamalar geliştiren ve üreten bireyler olmasının amaçlandığı bildirildi.

Projeyle bilgi ve iletişim teknolojilerine ilgi duyan 14 gence mobil programlama teknikleri ve teknolojilerinin öğretildiği, bu alandaki yeteneklerinin geliştirilmesine yardımcı olunduğu belirtilen açıklamada, 6 hafta süren proje kapsamında 30 saatlik teorik ve uygulamalı eğitim verildiği kaydedildi.

Açıklamada, projenin kapanış toplantısının 21 Nisan'da Dr. Rıdvan Binnaz Ege Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirileceği ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.