“Gençlerimiz çalışmayı öğrenmeli”

“Gençlerimiz çalışmayı öğrenmeli”
UĞURLU GÜNDEM’in konuğu Mali Müşavir ve iş adamı Vehbi Çağlar idi.. Muhasebe ve inşaat sektörüne dair açıklamalarda bulunan Çağlar, “Bütün ömrüm boyunca genç yaşta çalışmanın faydasını gördüm. Gençlere bir şeyler yaptırmalıyız ki hayatı öğrensinler” dedi.

Tecrübeli gazeteci Yayın Grubumuzun Genel Yayın Yönetmeni Uğur Özteke’nin hafta içi her gün sunduğu UĞRULU GÜNDEM programına konuk olan Vehbi Çağlar Özteke’nin sorularına samimiyetle cevap verdi. Muhasebe sektöründe 30 yıldır çalıştığını belirterek Bağımsız Denetçi unvanını aldığını ifade ederek inşaat sektöründe de 15 yıldır çalışmalarını sürdürdüğünü ve çalışmalarını titizlikle yürüttüğünü söyledi.

 

Ortaokul döneminden beri çalışmayı sevdiğini ifade eden Çağlar, “İnsanın mutlaka bir hedefi olması lazım o hedef doğrultusunda ilerleyebilsin. Bütün ömrüm boyunca genç yaşta çalışmanın faydasını gördüm. Kendine olan özgüvenin artmasından tutunda işin inceliklerini öğrenmek adına çok önemli, çocuklar hayatı öğrenemiyor. Üniversite bittikten sonra bom boş yetişiyorlar. Bu konuda ailelerin üzerine düşmemiz gerekiyor. Gençlere bir şeyler yaptırmalıyız ki hayatı öğrensinler, kendilerine olan güvenlerini artırır.

“İNSANLAR MESLEKLERİ GELİŞTİRİR”

Okul bittikten sonra 2 buçuk yıl müteahhit Mehmet Nurullahoğlu’nun yanında çalıştıktan sonra kendi bürosunu açmaya karar verdiğini anlatan Çağlar, “ Ortağımla beraber muhasebe bürosu açmaya karar verdik. Babama bu fikri söylediğimde henüz askere gitmediğimi söyledi ben de babama ortağımın olduğunu birimiz askere gidince diğerinin çalışmaya devam edeceğini söyledim. Babamda destekledi bana inandı. O gün bugündür çalışmalarımı sürdürüyorum. Sahip olduğum her şeyi muhasebe mesleğine borçluyum odada her kademede görev yapmış insanım. İnsanlar meslekleri geliştirir. Şimdi büroda kardeşim, kızım ve damadımla beraber çalışıyorum. Bu benim için büyük bir artı gözüm hiçbir zaman arkada kalmıyor.” ifadelerini kullandı.

“İLK PROJEMİZİN ALBENİSİ YÜKSEKTİ”

Muhasebe sektöründen inşaat sektörüne geçiş sürecini anlatan Çağlar, 15 yıldır inşaat sektöründe başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Çağlar, “Çevremde çok fazla müteahhit vardı. Üyesi olduğum kooperatif başkanı vefat edince yönetime beni seçtiler. O günden sonra inşaat sektöründe de çalışmaya başlamış oldum. Sıkıntılı bir inşaat olmasına rağmen üstesinden geldik. Bu inşaatı bitirebiliyorsak daha iyisini yaparız dedim. Zamanlamanın etkisi var tabii ki. Araştırdık, dostlarımızın görüşlerini aldık. Yola çıktık. İlk projemiz albenisi yüksek projeydi. Şehir merkezinde muhteşem projemiz var adı Ofis Center. Oval bina diye biliyor halkımız burayı. Konya da bilinen müteahhitler buraya talep göstermiş ama bize nasip oldu. Biz anlaştık. Zor bir projeydi çok idealist düşündük. Prestijli bir proje oldu, mimarımızın hakkını yememek lazım. Gezen bir insanım fuarları takip ederim. Ticari olmaktan ziyade idealist olma düşüncesi var bende” şeklinde konuştu.

“SOSYAL KONUT PROJESİ İÇİN ÇABALARDIM”

Uğur Özteke’nin, “Elinizde bir yetki olsa şehir estetiğine nasıl bir katkı yapmak isterdiniz?” sorusuna İlk önce sosyal konu projesi için çabalardım diyen Çağlar, “Belli birikimi olan vatandaş ev alabiliyor ama dar kesimli aile için destek lazım. Sosyal konut alt gelirli insanlarımızın ev sahibi olması için çok önemli. Belediyelerimiz bu noktada çalışmalar yapmalı. Büyüklerimiz gerçekten zor şartlarda çalışıyor. Avrupa’da Amerika’da gezdiğimiz zaman 100 yıl önce alt yapı sorununu bitirdiklerini gözlemliyoruz. Biraz daha kalıcı eserler yapmak suretiyle alt yapıyla alakalı sorunlar kalmamalı. Belediyeyi eleştirmek çok kolaydır. Alt yapıyı uzun yıllar kalıcı bir şekilde yapmalıyız. İnşaatla alakalı Avrupa da en yeni bina 100 yıllık ufak tadilatlarla devam ediyor. Bizde 30-40 yıl dendiği zaman bitiyor. Binalarda belli standartlar getirilmeli. Konya ekonomisinde siyasetinde mutlaka görüş alınan bir kurumuz. Mesleğimizin kendisine has bir disiplini var. Mali müşavir odasında danışma meclisi başkanıyım odamıza tüm meslektaşlarımız gibi bir nebze katkımız oluyorsa ne mutlu bize önümüzdeki süreçte daha iyi faaliyetlere imzamızı atacağız” dedi. (Dilhan Türker)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum