GENÇLEŞTİK

GENÇLEŞTİK
Atiker Konyaspor, yaş ortalamasında ligin en genç 7. ekibi oldu. Süper Lig’deki en yaşlı takım Karabükspor olurken, en genci ise Rize ve Adana olarak belirlendi.

Temsilcimizde, geçen sezona göre yaş ortalaması düşerken, ideal 11’in yaş ortalaması ise daha yüksek oldu.Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden takımlar içerisinde Atiker Konyaspor, yaş ortalaması sıralamasında en genç 7. takım oldu. Transfer döneminde 2016-2017 sezonu için kadrolarını oluşturan Süper Lig ekipleri, yapılan takviyelerle yeni sezona başladılar. Konyaspor, 6 yeni oyuncuyu renklerine bağlarken, yaş ortalamasını da düştü. Yeşil-beyazlı takımın 28 kişilik kadrosunun yaş ortalaması 26 olarak belirlendi. Atiker Konyaspor, bu ortalama ile ligde mücadele edecek takımlar içinde en genç 7. takım oldu.

KONYASPOR GENÇLEŞTİ
Geçtiğimiz yıllara göre yaş ortalamasını düşüren Atiker Konyaspor, yeni sezon itibariyle gençleşti. Teknik patron Aykut Kocaman önderliğinde son yıllarda genç ve gelecek vaat eden oyuncuları kadrosuna katan yeşil-beyazlılar, ortalamayı da daha aşağıya çekmek istiyor. Süper Lig’de geçtiğimiz sezon 27,3 yaş ortalamasıyla oynayan Konyaspor’un bu sezon mücadele edecek kadrosunun yaş ortalaması 26 oldu.

KARTAL’IN MAÇ KADROSU YAŞLI

Yeşil-beyazlı ekibin son iki maçta sahaya çıktığı ilk 11’in yaş ortalaması yüksek. Temsilcimizin bu sezon ağırlıklı olarak sahaya çıktığı ilk 11’in yaş ortalaması 27,5 olarak belirlendi. Konyaspor’un Beşiktaş karşısında çıktığı maçın ilk 11’inde genç oyunculardan Amir ve Bajic yer aldı. Kalan oyuncuların yaş ortalamasının yüksek olması, bu ortalamayı da yükseltti.

TAKIMIN EN GENÇ VE EN YAŞLISI
Atiker Konyaspor’da 35 yaşındaki tecrübeli kalecisi Kaya Tarakçı, takımın en yaşlısı durumunda. 33 yaşındaki Ali Turan ile Dimitar Rangelov da en yaşlı oyuncular arasında. Konyaspor’un 28 kişilik kadrosunda ise en genç oyuncusu yeni transfer Mücahit Can Akçay oldu. 18 yaşındaki futbolcu takımın en genci olurken, 19 yaşındaki Amir Hadziahmetovic ve Ataberk Gürgen takip etti.

SÜPER LİGİN YAŞ ORTALAMASI

Avrupa’nın en yaşlı liglerinden birisi olan Türkiye Süper Lig, yeni sezonda 26,6 yaş ortalamasıyla mücadele ediyor. Şu ana kadar yapılan transferlerle beraber 18 takımın yaş ortalaması 26,6 olarak belirlendi.

EN YAŞLI KARABÜK

Süper Lig’in en yaşlı takımı 28,7 yaş ortalamasıyla Karabükspor oldu.  38 yaşındaki Igor Tudor ile ligin en genç teknik direktörüne sahip olan Karabükspor, 28.7’lik yaş ortalaması ile en yaşlı ekip konumunda. Karabükspor ile birlikte ligde  28 yaş üzeri 4 takım daha var. 28,6 yaş ortalaması ile Akhisar Belediyespor, en yaşlı ikinci takım oldu. 28,3’lük yaş ortalamasıyla Antalyaspor ve Başakşehir, 28,1 yaş ortalaması ile Fenerbahçe ligde mücadele ediyor.

EN GENÇ RİZE VE ADANA

Süper Lig’in yeni sezonunda en genç ekipler listesinde 24,5 yaş ortalamasıyla Rizespor ve Adanaspor başı çekiyor. Bu iki takımı 25,1 ortalama ile Trabzonspor takip ediyor.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinin yaş ortalaması:

 

Adanaspor      24,5

Rizespor          24,5

Trabzonspor    25,1

Gençlerbirliği  25,2

Kayserispor     25,3

Kasımpaşa      25,4

Konyaspor     26,0

Gaziantep       26,1

Bursaspor        26,3

Galatasaray     26,8

Alanyaspor     27,1

Osmanlıspor    27,3

Beşiktaş          27,5

Fenerbahçe     28,1

Antalyaspor    28,3

Başakşehir      28,3

Akhisar Bld    28,6

Karabükspor   28,7

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.