Gençlik Merkezini hobi bahçesine dönüştürdü

Gençlik Merkezini hobi bahçesine dönüştürdü
AKSARAY (AA) - Aksaray Gençlik Merkezi Lideri Mustafa Birge, merkezin bahçesini topladığı atık şişelerden "Hobi Bahçesi"ne dönüştürdü.Aksaray Gençlik...

AKSARAY (AA) - Aksaray Gençlik Merkezi Lideri Mustafa Birge, merkezin bahçesini topladığı atık şişelerden "Hobi Bahçesi"ne dönüştürdü.

Aksaray Gençlik Merkezi Lideri Mustafa Birge, topladığı plastik şişeleri ortadan ikiye kesip içerisine ektiği soğan, domates, biber, bamya, tere, roka, nane, maydanoz gibi ürünleri merkezin bahçesinde değerlendirdi.

Atık plastik şişeleri hobi bahçesi yaparak değerlendirdiğini belirten Birge, amacının çevre kirliliğini önlemek olduğunu belirtti.

Gençlik Merkezi'deki atık plastik şişelerin çevreyi kirletmesini önlemek amacıyla küçük bir hobi bahçesi oluşturduğunu belirten Birge, şunları anlattı:

"Topladığım plastik şişeleri ortasından kesip, içlerini toprakla doldurdum ve şişelere yirmi çeşit ürün ekimi yaptım. Yaklaşık 80 plastik şişe kullandım. Bunu tahtaya plastik kelepçelerle montajladım. Ekimini yaptığım ürünlerin toplam maliyeti 10 lira oldu. Soğan, domates, biber, bamya, tere, roka, nane, maydanoz gibi birçok ürünü organik olarak üreteceğim. Bu ürünlerim şu anda filizlenmeye başladı. Büyüdüğünde burada kahvaltı yapmayı temenni ediyorum. Şu anda çok güzel bir hobi bahçem oldu. Artık plastik şişelerin çevreyi kirletmesine müsaade etmeyeceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.