Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:
- "Deaflympics 2017'ye 120 ülkenin katılmasını hedefliyoruz"- "Bakanlığımız ve devletimizin tüm gücünü ortaya koyarak, bu organizasyonu en iyi şekilde gerçekleştireceğiz"


SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na (Deaflympics 2017) 120 ülkenin katılmasını hedeflediklerini söyledi.

Samsun'da 2017 yılında düzenlenecek olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın hazırlık denetleme kurulu toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla yapıldı.

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Kılıç, Samsun'un sportif anlamda organizasyon düzenleme konusunda büyük bir tecrübeye sahip olduğunu söyledi.

Samsun'da boks olimpiyat elemeleri yapılacağını hatırlatan Bakan Kılıç, "Geçen hafta içerisinde judonun müsabakaları, ondan önce tekvando Grand Prix maçları yapıldı. Daha önce basketbolda Cumhurbaşkanlığı Kupası müsabakası oynandı. Değişik branşlarda farklı uluslararası organizasyonların şehrimizde yapıldığı bir dönemdeyiz. Samsunumuzun altyapısı, gerçekten bu müsabakalara ev sahipliği yapmaya müsait." ifadelerini kullandı.

Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın ilkinin 1924 yılında Paris'te yapıldığını hatırlatan Bakan Kılıç, "Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu'nun 109 üye ülkesi bulunuyor. Özel davette bulunacağımız ülkeler de olacak. Bundan önce Sofya'da yapılan son oyunlarda 90 ülkenin katılımı gerçekleşmişti. Biz 120 ülkenin katılmasını hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 2002 yılından sonra değişim, atılım ve gelişim gösterdiğine işaret eden Kılıç, "Ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimi çerçevesinde, spor altyapısı ile sporcu gelişimi de çok farklı bir noktaya geldi. Bizim yatırım bütçemiz de 13 yılda 15 kat arttı. 81 ilimizde gençlerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla, büyük bir hamle yapmış durumdayız." diye konuştu.

Olimpiyatlar için yapılan tesisleri yakından takip ettiğini vurgulayan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Samsun'un bizim için önemini anlatmamıza gerek yok. Organizasyon öncesi çalışmaları yakından takip ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığının gücü bu organizasyonun arkasındadır. İşitme Engelliler Federasyonumuzun burada çok yoğun bir mesaisi olacak. Üstlenmiş oldukları çok önemli rolleri var. Bakanlığımız ve devletimizin tüm gücünü ortaya koyarak, bu organizasyonu en iyi şekilde gerçekleştireceğiz. Türkiye, çok daha kısa zamanda bu tür büyük organizasyonları başarı ile tamamlamıştır. 2013 Mersin Akdeniz Oyunları ve 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası bunun en önemli örneğidir. 2017 Samsun Deaflympics Oyunları’nın yanı sıra, gelecek yıllarda yapacağımız Avrupa Basketbol Şampiyonası gibi organizasyonları da başarılı bir şekilde düzenleyeceğimize inancım tamdır. İnanıyorum ki bu organizasyon, Samsun'un hem tanıtımı açısından hem de gelişmesi açısından önemli yer teşkil edecek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.