Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:
"AK Parti olarak anayasa değişikliği için başkanlık sisteminin olması gerektiğine inanıyoruz. Bunun müzakeresini, istişaresini yapmak istiyoruz"- "Milletin değerleriyle bir arada olamayanlar, milletin değerlerini anlamayanlar, ettikleri sözün ne anlama ge

SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ''AK Parti olarak anayasa değişikliği için başkanlık sisteminin olması gerektiğine inanıyoruz. Bunun müzakeresini, istişaresini yapmak istiyoruz.'' dedi.

Bakan Kılıç, AK Parti Samsun Gençlik Kolları Başkanlığınca İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çevresinde yaşanan olaylara her zaman söyleyecek sözü bulunduğunu belirterek, dünyanın birçok noktasında yaşanan zulümlere karşı sesini çıkartan bir Türkiye'nin var olduğunu ifade etti.

Kılıç, "Bunlara karşı korkmadan, çekinmeden doğrunun yanında olan, söyleyeceği sözü açıkça dile getiren bir Türkiye var. Bazı resimler paylaşılır eski dönemlerden gelen. Eski zamanlardaki uluslararası toplantılara baktığınızda, bir de bugüne baktığınızda aradaki farkı açık seçik görüyorsunuz ama bunları başarmak AK Parti'nin birlik ve beraberliğinden kaynaklanıyor. Bazı eksikliklerimiz olabilir. O eksiklikleri gidermek de müzakere ile olur, kardeşlikle birlik ve beraberlikle olur.'' diye konuştu.

Bakan Kılıç, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğuna işaret ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasası'nın her tarafından farklı, anlamları değiştirilmiş, tabiri caizse dikilmeye, yenilenmeye çalışılmış ama artık günümüz şartlarına cevap veremeyen ve üstünde hala 1980 askeri darbesinin izlerini taşıyan bir anayasa bulunduğunu anımsattı.

AK Parti olarak bu anayasayı değiştirme noktasında bir irade ortaya koyduklarını anlatan Kılıç, şunları söyledi:

"AK Parti olarak anayasa değişikliği için başkanlık sisteminin olması gerektiğine inanıyoruz. Bunun müzakeresini, istişaresini yapmak istiyoruz. Diyoruz ki 'masaya gelin' ama ne hikmetse milletimizin oyları ile seçilmiş muhalefet partileri masadan kaçmak için uğraşıyor, masaları deviriyorlar. Biz yeni bir anayasa yapmak için vatandaşımızın milletimizin bizden olan beklentisini hayata geçirmek için uğraşıyoruz. Bunları iktidar partisi olarak yapıyoruz. Tek beklentimiz, milletini temsil etmek için oy aldığını iddia eden seçilmiş muhalefet partilerinin de müzakere masasına gelip bu işi çalışması ama başka dertlerle meşgul olunca milletin dertleriyle meşgul olmak diye bir şey olmuyor. Milletin değerleriyle bir arada olamayanlar, milletin değerlerini anlamayanlar, ettikleri sözün ne anlama geldiğini bilmeyenler bunu anlayamazlar. Bunu iyi değerlendirmek gerekiyor. Söylediği sözün ne olduğunu anlamayanlar kusura bakmasınlar, aldıkları tepkinin ne olduğunu göremiyorlar."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.