Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Mardin'de:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Mardin'de:
"Her terör olayına karşı dünyanın neresinde olursa olsun aynı tepkiyi veriyoruz. Ama aynı tepkiyi veremeyenler, aynı tepkiyi ortaya koyamayanlar, farklı ülkelerde terörü farklı anlamda değerlendirmeye kalkanlar yanılgı içerisindedir"- "Sayın Başbakanımızı

MARDİN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Her terör olayına karşı dünyanın neresinde olursa olsun aynı tepkiyi veriyoruz. Ama aynı tepkiyi veremeyenler, aynı tepkiyi ortaya koyamayanlar, farklı ülkelerde terörü farklı anlamda değerlendirmeye kalkanlar yanılgı içerisindedir" dedi.

Bakan Kılıç, Mardin'deki temasları kapsamında 1. Cadde üzerindeki esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Mardin Valiliğini de ziyaret eden Bakan Kılıç, daha sonra AK Parti İl Başkanlığında partililerle görüştü.

Bakan Kılıç, buradaki konuşmasında, gençlerle geleceğe doğru çok farklı çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Teröre karşı birlik ve beraberliğin hiç çekinmeden ortaya koyulacağını dile getiren Kılıç, "Yanlış bilgiler ve yönlendirmelerle hareket etmeyeceğiz. Çünkü maalesef bazen sosyal medyada, yazılı ve görsel medyada gerçek dışı haberler, gerçek olmayan gelişmeler veya yanlış yazılan konular üzerine bir takım tepkiler bina ediliyor ve bunlar bizi olumsuz anlamda etkiliyor" diye konuştu.

Kılıç, toplumun sosyal yapısını zehirleyen, sosyal birliktelik yapısını bozan şeylere karşı hep birlikte hareket edileceğine dikkati çekerek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Düşünebiliyor musunuz, öyle bir terör örgütü ki mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'in içerisine el yapımı patlayıcı yerleştirebilecek kadar, mabetlerimizin içerisini kendilerine sığınma noktası olarak kullanıp oradan ateş edecek kadar alçaklaşmış. Türkiye Büyük Millet Meclisinde bazı konuşanlar, iradelerini ortaya koyamayanlar, siyasi parti olduklarını söyleyip aslında hiçbir siyasi iradesi olmayan bir siyasi partinin milletvekilleri çıkmış diyorlar ki, 'Devletin oradaki güvenlik gücü insanları yakıyor'. Yazıklar olsun size, devletin emniyet güçleri vatandaş zarar görmesin ama emniyet gücüne silah çekeni de en ağır şekilde cezalandırmak için orada hassas harekatlar düzenlerken siz onları bunla itham ettiniz. Peki terör örgütü üyelerine, yaralıları hastaneye götürmek için gelen ambulanslara ateş edenlere bugüne kadar ne dediniz ? Siz öncelikle terör örgütüne, 'terör örgütü' deyin ondan sonra konuşun. Daha siz 'terör örgütü' diyemeyecek kadar iradenizden yoksunsunuz. Bıkmadan usanmadan söyleyeceğiz, terör örgütüne 'terör örgütü' diyemediğiniz sürece kusura bakmayın sizinle konuşacak bir şey yok. Vatandaşımıza zarar veren, vatandaşımızın hayatını zehir eden terör örgütüdür, bizim mücadelemiz onlara karşıdır."

- "Türkiye terörden uzun süre sıkıntı çekti"

Türkiye'nin terörden uzun süre sıkıntı çektiğini vurgulayan Kılıç, "Her terör olayına karşı dünyanın neresinde olursa olsun aynı tepkiyi veriyoruz. Ama aynı tepkiyi veremeyenler, aynı tepkiyi ortaya koyamayanlar, farklı ülkelerde terörü farklı anlamda değerlendirmeye kalkanlar yanılgı içerisindedir. Biz onlara bu anlamda yanlış yaptıklarını her zaman söyledik, söylemeye devam edeceğiz. Çünkü senin teröristin iyi, benim teröristim kötü, benim teröristim iyi, senin teröristin kötü gibi bir ayırım asla olmaz. Terör, terördür ve bir terör örgütü de terör örgütüdür. Bu kadar da basittir" ifadesini kullandı.

Kılıç, terörle mücadelenin devam edeceğininin altını çizerek şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımızın geçen hafta Mardin'de açıklamış olduğu eylem planı çerçevesinde terörden etkilenmiş olan vatandaşımıza destek olma anlamında yapacağımız çalışmalar var. Teröristle mücadele başka, terörden etkilenen vatandaşımıza destek olmak başka bir şeydir. 'Operasyonlar ve bazı bölgelerin içerisinde yaptığımız çalışmalar neden uzun sürdü' diye soruluyor. Çünkü biz masum, terörle hiçbir alakası olmayan, günlük hayatını normal şekilde yaşamak isteyen vatandaşımızın hiçbir zarar görmemesi için bu dikkati gösterdik. Emniyet güçlerimiz, asker, polis ve korucusuyla 'vatandaşlarımız zarar görmesin' diye dikkatli ve sabırla bu yolu yürüdüler."

Teröre karşı uluslararası mücadelede Türkiye gibi duruş sergileyen çok az ülke olduğuna işaret eden Bakan Kılıç, "Cumhurbaşkanımız bütün dünyanın gözünün içine baka baka 'Terör, terördür ve buna karşı birlikte ve beraber durmazsak bundan herkes etkilenecektir' diye haykırmıştır. Bunu Başbakanlığı döneminde yapmıştır. Cumhurbaşkanlığı döneminde de yapmaya devam etmektedir " şeklinde konuştu.

Kılıç'a ziyaretlerinde AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar da eşlik etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.