Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'da

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'da
"AK Parti, MHP ve CHP'nin ortak bildiri yayınlayabilmesi önemlidir. Milli birliğimiz ve duruşumuzun önemli bir göstergesidir"- "Bölgemizde en önemli karar mekanizmaları içinde biz varız. Verdiğimiz kararları uygulamaktan da hiçbir zaman geri durmayız, çek

SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, terör eylemlerine karşı AK Parti, MHP ve CHP'nin ortak bildiri yayınlayabilmesinin önemli olduğunu belirterek, "Milli birliğimiz ve duruşumuzun önemli bir göstergesidir" dedi.

Bakan Kılıç, Samsun Valiliğince düzenlenen Sivil Toplum Örgütleri Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybeden şehitlere rahmet diledi.

Terör olayını gerçekleştirenleri lanetleyen Kılıç, "Ülkemizin güvenliği, birliği, beraberliği için, bayrağımız, milli irademiz için mücadele veren, Diyarbakır'da şehit olan güvenlik güçlerine de Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemiz zor dönemlerden geçiyor ama bizim duruşumuz, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın, Sayın Başbakan'ımızın ortaya koyduğu dik duruş bu anlamda ülkemizin milleti, devletiyle parçalanmaz bütünlüğünün çelikleşmiş iradesi olarak yolumuza hep beraber devam ediyoruz" diye konuştu.

Hainlere hiçbir zaman fırsat vermeyeceklerini, zor zamanlardan geçilmesine karşın aynı zamanda gelecek için yapmaları gereken çalışmaları ihmal etmediklerini vurgulayan Kılıç, en büyük güçleri ve ülkenin en büyük kudretinin de bu olduğunu kaydetti.

- "Teröre karşı bir olacağız, beraber olacağız"

Türkiye Büyük Millet Meclisinin gelecek haftadan itibaren bütçe görüşmelerine başlayacağını bildiren Kılıç, "Tabii bu bütçe çok daha önce çıkabilirdi. CHP eğer geçen aralık ayında bu bütçeyi engellemeseydi, biz şu anda bütçemizi yapmış, ocak ayından beri asıl bütçemizle yolumuzda yürüyor olacaktık. Geçici bütçe ile değil. Şu anda geçici bütçe ile işlerimizi yapıyoruz, bu bizi bir anlamda yavaşlatıyor. Başka konularda CHP'nin Meclis'te aldığı kararlar, MHP'nin takındığı olumsuz tavır ve HDP'nin de bu anlamda yapısı ortadadır" ifadelerini kullandı.

Ankara'daki terör saldırısını kınamak için 3 partinin ortak karar alarak bildiri yayınladığını hatırlatan Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"AK Parti, MHP ve CHP'nin ortak bildiri yayınlayabilmesi önemlidir. Milli birliğimiz ve duruşumuzun önemli bir göstergesidir. Buna katılamayan HDP'yi de saf dışı bırakıyoruz. Milli birlik ve milli duruşumuzun bir parçası olmaktan itina etmişlerdir. Bunu Türkiye'ye nasıl anlatacaklar, çok merak ediyorum. Zaten anlatamıyorlar. Teröre karşı bir olacağız, beraber olacağız ama çalışmalarımızda hem Samsun hem Türkiye için durmadan koşacağız. Geleceğe koşacağız. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine koşacağız."

- "Bölgede en önemli ülkelerden biriyiz"

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Obama ile telefon görüşmesi yaptığını anlatan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye ve bölgemizin değerlendirmesini yaptılar. Ne derseler desinler. Bazı basın yayın organları Türkiye'yi kendi başına kalmış gibi göstererek karalıyorlar ama dünyanın gerçeği böyle değil. Siyasi amaçları ve kendi amaçları için AK Parti iktidarını, Başbakan'ımızı ve aynı zamanda seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı'mızı eleştirmek konusunda tavır takınanları, o tavırlarıyla tek başına bırakıyoruz. Biz bölgede en önemli ülkelerden biriyiz. Bölgemizde en önemli karar mekanizmaları içinde biz varız. Verdiğimiz kararları uygulamaktan da hiçbir zaman geri durmayız, çekinmeyiz ama istiyoruz ki bölgemizde yaşayan tüm ülkelerdeki insanlar, kardeşlerimiz şu zorlu süreç içerisinden bir an önce huzur süreci içine girsin."

- "Terör örgütüne 'terör örgütü' diyemeyenler var"

Bakan Kılıç, Suriye'de 400 bini aşkın insanın hayatını kaybettiğine dikkati çekerek, "Hala Suriye'de rejimin karşısına açık seçik çıkamayanlar, dünyada olduğu gibi maalesef Türkiye'de de var. Hala çıkıp söyleyemiyorlar. Terör örgütüne 'terör örgütü' diyemeyenler var. Siyasi partiler içinde biri çıkıp 'terör örgütü' diyor, öbürü 'değil' diyor, kendi içlerinde karar veremiyorlar. Biz Türkiye'nin meselelerini uluslararası arenada hiçbir şekilde çekinmeden haykırmaya devam edeceğiz. Çünkü milli iradeden aldığımız güç, bize bu sorumluluğu yükledi" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da Ankara'daki saldırıyı kınayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye zor bir coğrafyada yer alıyor. Coğrafya kaderdir, biz de böyle biliyoruz. Dolasıyla bu coğrafyanın bize getirmiş olduğu zorluklar var ama tüm bunlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti köklü bir gelenekten geldiği için her zaman bunlarla mücadele etmiş, her zaman bu mücadelenin sonunda zaferle çıkmıştır. Bugün de terörle mücadele ediyoruz. Bu mücadelemiz terör örgütüne büyük zarar vererek devam ediyor. Terör örgütü son çırpınışlarını yaşıyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.