Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'da

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'da
Bakan Kılıç:- "(Eski ABD büyükelçilerinin makalesi) Siz kimsiniz? Burada bir dönem görev yapmış olmanız, uluslararası bir sivil toplum örgütünde görev yapıyor olmanız Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na ne yapacağını söyleme hakkımı mı veriyor size"- "Te

SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ABD'nin iki eski Ankara büyükelçisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki makalelerine tepki göstererek, "Siz kimsiniz? Burada bir dönem görev yapmış olmanız, uluslararası bir sivil toplum örgütünde görev yapıyor olmanız Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na ne yapacağını söyleme hakkımı mı veriyor size" dedi.

Bakan Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile Samsun Çarşambalılar Derneğinde vatandaşlarla buluştu. Burada konuşan Kılıç, Samsun'da yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Samsunspor'un yeni stadyumunun inşaatında gecikme yaşandığını belirten Kılıç, "Beklediğimiz tarihte stadyumu açamadık. Daha önce açmak istiyorduk, biraz gecikmesi oldu. İnşallah Samsunspor Süper Lig'e çıkacak, o zaman maçlarını orada oynayacak. 120 milyon lira yatırımda 3 veya 4 aylık gecikmeler olabilir" diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki operasyonlara da değinen Kılıç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Artık o bölgelerde yapacağımız önemli bir hamle var. Başbakanımızın o bölgelerin bir yıl içinde yeniden imar edilmesi yönünde talimatları oldu. Bu anlamda bakanlığımızın orada yapacağı yatırımlar var. Özellikle gençlerimizin kendisini geleceğe hazırlaması için Milli Eğitim Bakanlığı ile yapacağımız çalışmalar olacak ama şunu bilelim, teröre karşı birlik içinde olacağız, beraber olacağız. Orada terör örgütünün baskısı altında olan, evlatları kaçırılan, aileleri ve sevdikleri tehdit edilen vatandaşlarımıza da destek vereceğiz çünkü onlar terör örgütünün baskılarından bıkmış, usanmış durumdalar. Bunu hep beraber görüyoruz. 'Artık bunlardan bizi kurtarın' diyorlar. Biz çok sabrettik, Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde çok sabır gösterdik. Bazı konulara karşı çok yoğun çaba gösterdik masada bir şey yapılsın diye ama asla güvenliğimizden eksiklik vermeyiz. Gerektiği zaman da devletimizin kudretinin ortaya nasıl konulacağını göstermiş durumdayız."

- Eski Amerikan büyükelçilerine tepki

Bakan Kılıç, Türkiye'de görev yapmış eski ABD büyükelçilerinden ikisinin makale yazdığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu makalelerinde Sayın Cumhurbaşkanımız ile ilgili birtakım kendilerine göre eleştiriler getirmişler. Eleştirilerinde 'harekete geçmez, kendini değiştirmezse görevinden ayrılması gerektiğini' söylemişler. Siz kimsiniz? Burada bir dönem görev yapmış olmanız, uluslararası bir sivil toplum örgütünde görev yapıyor olmanız Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na ne yapacağını söyleme hakkımı mı veriyor size. Ülkemizde görev yaparken siz bu tip şeylerle ilgili konuşma hakkına sahip miydiniz? Böyle bir şey olmaz. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın nasıl göreve geldiğini çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanıdır. Görev süresi bellidir. Görev süresi içinde halkına olan hizmetleri, halkı ve milletine olan birliliği, bağlılığı ortadadır. Dolayısıyla siz fikirlerinizi kendinize saklayın. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, görevinin ne olduğunu gayet iyi bilmektedir. Sizin hiçbir şekilde bize bir şey söylemeye ihtiyacımız yoktur. O fikirleriniz sizde kalabilir."

Devletin içinde, paralel bir devlet ortaya koymaya çalışanlar bulunduğuna dikkati çeken Kılıç, "İşte Türkiye'yi sevmeyenlerle Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında ona saldırmaya çalışan, olumsuz düşünceye sahip olanlarla bu paralel örgüt işbirliği yapıyor. Onlarla beraber hareket ediyor. Ülkemizin itibarını, ülkemizin ve milletimizin gücünü, dünya üstündeki gücünü farklı yansıtmaya çalışıyor. Düpedüz milletine ve devletine ihanet ediyorlar" ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşı olduğunu iddia eden birisinin, yurt dışında ülkesi aleyhine program içinde yer aldığını anlatan Kılıç, "Nasıl olur kendi ülkesi aleyhine sivil toplum örgütü üyesi olarak hareket eder. Kendi ülkesi aleyhine yurt dışında farklı ülkelerde çalışmalar ve komplolar içinde yer alır. Bunun adı düpedüz ihanettir. Bunlara karşı mücadelemiz taviz vermeden devam edecektir. Milletimiz de bunlara hiçbir şekilde taviz vermeyecektir. Kararlığımızdan hiçbir şey de kaybetmeyeceğiz. Paraleli, dikeyi hangi geometrik şekli olursa olsun mücadelemiz sonuna kadar devam edecek" diye konuştu.

- "Hayallerimizi konuştuğumuz döneme geçiş yapıyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ile dün Diyarbakır'da incelemelerde bulunduklarını anımsattı. Diyarbakır'a 21 bayan milletvekili olarak gittiklerini anlatan Karaaslan, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda Başbakanımızın eşi Sare Davutoğlu da bizimle birlikte gitti. Orada her birimiz, gruplar oluşturup terörden mağdur olan ve evini terk etmek zorunda kalan, Sur'un dışında yaşayan aileleri ziyaret ettik. Ben Sur'un içerisindeki ekibin başında görevliydim. Dünkü yaşadığımız tecrübe bizim için çok önemliydi. Bu ülke ve Samsun için birlik ve beraberlik nasıl kıymetliyse bizim dün orada gösterdiğimiz birlik ve beraberlik de o kadar kıymetliydi. İnşallah önümüzde çok güzel bir dönem başlıyor çünkü artık Silopi'de, Cizre'de, Sur'da çatışmalar bitti, temizlik çalışmaları başladı. İnşallah terör belasından tamamen kurtulduğumuz, hep birlikte oturup projelerimiz, hedeflerimiz, hayallerimizi konuştuğumuz yepyeni bir döneme geçiş yapıyoruz."

Bakan Kılıç ve Karaaslan, daha sonra dün hayatını kaybeden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'ın babası Hasan Togar'ın cenaze törenine katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.