Genel Sekreterlere eğitim verildi

Genel Sekreterlere eğitim verildi
Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) tarafından gerçekleştirilen ve 84 Meslek Odası Genel Sekreterinin katıldığı "Hizmet İçi Eğitim Semineri" ve Değerlendirme Toplantısı Antalya Side’de gerçekleştirildi.

Seminerin açış konuşmasını KONESOB Genel Sekreteri Ziya Yavuz yaptı. Yavuz, gelişmekte olan ülkeler arasında yer alan Türkiye’de esnaf teşkilatları gibi kurumların mevzuatlarının sürekli güncellendiğini ve geliştirildiğini, güncellenen mevzuatların da Esnaf Odaları Birlikleri gibi kurumlar tarafından oda çalışanlarına ve genel sekreterlerine duyurulmaya çalışıldığını söyledi. Konya Esnaf ve Sanatkârlar Birliği olarak Oda Genel Sekreterlerinin mevzuat ve kısa adı ‘Esbis’ olan esnaf bilgi sisteminden haberdar olması için yılda iki kez bu tür seminerler gerçekleştirdiklerini hatırlatan Yavuz, hizmet içi seminerin Oda Genel Sekreterlerine yararlı olacağı inancını taşıdığını sözlerine ekledi.

“YENİ UFUKLAR AÇMAYA GAYRET ETTİK”
Programda konuşan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan da, göreve geldikleri tarihten bu yana düzenli olarak eğitim çalışmaları yapmaya, esnaf teşkilatında görevli tüm personelin önünde yeni ufuklar açmaya gayret ettiklerini söyledi. Başkan Karamercan, “Bilgi çağında yaşıyoruz ve bilginin güç olduğunu biliyoruz. Oda Genel Sekreterlerimiz esnaflıkla ve esnaf teşkilatını ilgilendiren konularda ne kadar bilgili olursa bizler de esnaf teşkilatı olarak o kadar güçlü oluruz” dedi.

AHİLİK KUTLAMALARINA DAVET ETTİ
Konuşmasında 23 Mayıs 2016 tarihinde kutlanacak Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı kutlama etkinliklerine tüm esnaf teşkilatı üyelerini ve Konyalıları davet eden KONESOB Başkanı Karamercan, “Esnaflığın kökeni olan ahiliği halkımıza ve esnaflarımıza iyi tanıtmamız gerekiyor. Yüzyıllardır devam eden, tüm dünyada örnek alınan, Türklere özgü bu örgütlenme yapısını özellikle gençlerimize iyi anlatmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.
Protokol konuşmalarının ardından Oda Genel Sekreterlerine TESK Muhasebe Müdürü Soner Bektaş, Gümrük Ticaret Bakanlığı Esnaf Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Ünal Okumuş ve KONESOB Eğitim Koordinatörü Zehra Kaya tarafından muhasebe uygulamaları, mevzuat ve esnaf bilgi sistemi hakkında detaylı bilgiler verildi.
Programda, ayrıca Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Altunbaş ve Doç. Dr. İmran Aslan tarafından Esnaf Odası Başkanları ve Oda Genel Sekreterlerine iletişim, güzel konuşma ve protokol kuralları konularında da eğitimler verildi.
Programın sonunda Oda Başkanları ve Genel Sekreterler günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.