Ahmet Çapanoğlu

Ahmet Çapanoğlu

Gerçek Sevgide Büyük Olan

Gerçek Sevgide Büyük Olan

Gerçek sevgide büyük olan kimdir bilir misin? Büyük bir fırtınayla birlikte kulakları sağır eden rüzgârın uğultulu sesini harmanlayıp, kulağa hoş gelen, herkesin hoşlanacağı bir müzikal haline getiren insandır. Her sıkıcı, rahatsızlık veren şeyi sevgiyle yaşayıp, gönüllerde yaşatan, sevdalısıyla paylaşıp, onu başkalarına da dağıtan insandır. Her sıkıntıyı rahatlatan, var olan mutluluklarla kendi kendine yaşamak yerine, onu sevdiğiyle veya herkesle paylaşmaya çalışan, sevdiğinin mutluluğu için her türlü zorluklara göğüs gerip, sonu ayrılık olsa bile, onu, içinde onsuz yaşayarak, onun mutluluğu için ondan uzaklaşabilen insandır.

Her nasıl olursa olsun, ister sevgiyle, ister zorlukla, ister ihanete uğramış olarak ondan ayrılmış olsa bile, onunla yaşadığı mutlu anların hatırına, onu sevgiyle, yaşadığı mutlu anlarla birlikte hatırlayan ve hatırladığı mutluluklarla onu yaşamasını bilen insandır. Sevgisi için hiç bir zorluktan kaçmayıp, mücadele hırsını elden bırakmayan insandır. Ona kavuşmak için mücadelesi sırasında yaşadığı sevgi yoğunluğunu ve coşkusunu, kavuştuktan sonrada devam ettiren insandır. Konuştuğu zaman, iyisine kötüsüne, yaşlısına gencine, cahiline âlimine kim olursa olsun, hiç ayırt etmeden, tatlı dille konuşan, sevdiğine beslediği temiz duyguların aynısını onlara besleyen insandır. Mücadelesi sırasında kalbinde hiç bir zaman olur mu, olmaz mı endişesine kapılmadan, içinde karamsarlık bulunmayan, hiç bir zorluktan yılmayıp, mücadele hırsını için de taşıyan insandır.

Kalbinden sevgi tohumlarını çıkarıp, ondan yetişecek meyveleri, yalnızca o yiyecekmiş gibi sevgiyle yetiştirip ona ikram eden insandır. Zaten senin en çok sevdiğin şey, sevdiğine verdiğin değil midir? Onun mutluluğu, senin mutluluğun değil midir? Onunla paylaşmadığın hiç bir şey senin olmamıştır. Eğer aldığın nefeste, içtiğin suda onu hissetmiyorsan, sen yaşadığın hayatın her hangi bir dilimini onunla paylaşamıyorsan, yaşamaya çalıştığın sevgini tekrar gözden geçirmen gerekmektedir. Çünkü, onu düşünerek yaşadığın her an, senin için en güzel anlar demektir. Onu yaşamadan geçirdiğin zamanda, onun özlemi ve hasretiyle yaşamak güzeldir. Sevgilinin yanında olması kadar, onun sevgisini, seni beklediğini bildiğin için, o hasret, sevgi seni ona daha fazla bağlar ve daima onu yaşamış, hasreti özlemi ve acıyı mutluluğa eşdeğer hale getirip mutlu olmuş olursun.

Kısacası sevgide büyük olan insan, her hareketin de, her olayın da, her davranışın da kırıcı, aldatıcı olmayan, sevgisine yalanı katmayan, içinde taşıdığı sevgi duygularını dışına yansıtıp, onu bölüşmesini bilen ve salt düşüncelerden uzaklaşıp, monotonluktan kurtulan, tek amacı sevmek olan insandır. Büyüklüğü verdiği sevgi olandır. Zaten vermediğin, bölüşmediğin, içine gömdüğün veya o sevgiyi yaşatma gücünü kendinde bulamayan, mücadeleden yoksun insanını yaşadığı şeyin sevgi olması mümkün değildir.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ahmet Çapanoğlu Arşivi
SON YAZILAR